gott nytt år

Gott nytt år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi skulle som sagt igentligen ha en hemma-mys-kväll-nyår i år.
Först skulle vi till oxelösund men efter vi faktiskt fått inse att vi inte hade råd med den resan så fick vi avboka.
Vi ville då fira med Carro och Dennis men Carro skulle ju jobba på kvällen.

Men så lyckades hon byta bort sitt pass så därför sent igår vid elva tiden på kvällen  fick vi redan på att vi mer än gärna fick göra dom sällskap ändå. Så nu har jag varit och köpt en blomma och lite chocklad till henne för allt hon kommer fixa och dona med. Nelly och Nova kommer att vara så fina med sina klänningar och uppsatt hår. Alla Neos skjortor är för små så jag har ingen aning om vad han ska ha på sig....

Lite raker och tomtebloss har vi också köpt. Kommer barnen tycka är roligt.

Kistorna kom som sagt hem hit igår, bordet vi köpte där också. Och idag var pappa & Christian iväg och köpte 6 stolar. Bilder kommer komma upp inom kort. Nu börjar vi bli färdiga här hemma. Ska bara taken målas i dom tre sista rummen också.

Ni få ha en roligt kväll allihopa och hoppas på att nästa år blir lika bra eller ännu bättre än det här!

Puss & kram :)

Lokalen är tagen

Erica om mer planering:
Herr och Fru Johansson? Har ni likadana efternamn? Tufft isf! :)

Nej vi har inte samma efternamn. Men vi kommer båda att heta Johansson efter vi gift oss :) Därför "herr och fru Johansson"


Vi var och tittade på Lokalen idag. En jätte trevlig man som jag pratat innan i telefon med mötte upp oss och visade oss runt. Mamma och pappa var också med och tittade. Där är gott om plats och nu kan man planera lite mer hur vi ska sitta och sodär. Där är en jätte fin uteplats där vi ska ha det muserande vinet på ett bord innan alla går in och sätter sig för att äta snittar. För vem tycker igentligen om champang? Nää.. Cinzano ska det ju vara. Och glasen ska stå som ett hjärta och ett till som går in lite i det andra.

Så lokalen är alltså tagen. Så nu kan vi stryka det.
Vi ska göra en lista och sätta den på kylen där vi sen kan kryssa för allt vi gjort. Så att man har lite bättre koll.

Vi kollade runt lite efter hotellrum för bröllopsnatten igår också. Men vi hittade inget direkt. Får kolla runt lite mer sen.

Vi var borta på Halmias loppis innan och tittade efter ett bord. Det blir ett stort välvårdat furubord som kan bli 2.60 meter långt. Vi tog hemkörning på det och då struntade vi i att ta med kistorna idag och tar med det i hemkörningen. Och dom kommer redan i morgon.

Nu ska vi börja med maten.
Hejdå

mer planering

Halloj.
Det blir inga bilder från julafton förrens efter Nyår... När jag skulle sätta på min dator så såg jag att jag glömt kvar sladden i häljarp. Alltid är det något man ska glömma.

I morgon ska vi hämta kistorna. Och även titta på lokalen runt middagstid.
Jag hoppas verkligen lokalen är som jag tänkt mig. Jag kanske till och med kan knäppa några bilder där. Är lättare att planera hemma isåfall.

Jag har suttit och googlat lite på nätet för tips och ideer den senaste tiden. Och nu har en massa dekuration blivit bestämt. Och även Inbjudningslistan är klar. Det blir den närmsta släkten och vännerna. Men vi är ändå uppe i 47 personer om man räknar matväg. Och då är personalen inräknad, dom måste ju också mätta sina magar! Neo och Elvira räknas som en person och Josefine är inte medräknad alls eftersom hon är vegitarian och vi får ordna något annat till henne i köttväg.

Kaffe servetter har jag redan beställt och fått hem. Tårtan ska jag göra själv. Ja precis helt själv! Men jag tycker det är roligt att klura och pilla. Men det ska redan börjas öva i januari så att man får det så som man vill ha det. Jag hade tänkt mig något sånt här

Jag hade inte tänkt mig blommorna hela vägen runt om. Utan bara på ena sidan. och någon mer lite mönster dekuration. Och inte den här typens blommor heller. Och inte så "rinnig" som den här ser ut. Utan den ska vara med vit marsipan och lite åt det lila hållet. Och sen ska jag nog bara ha två våningar.

 



Och sen två mindre något sånt här kanske. Det är mer dom här blommorna jag vill göra. Och bara ha dom på ena sidan och att dom sen "klättrar upp". Eller kanske två hjärtformade tårtor? hmm..



Frigolitbokstäverna ska vi beställa redan nästa månad. Vi kommer att få dom vita men ska måla dom i ljusgrått eller mer vitt tror jag. Och iställer för Mr & Mrs ska det stå Herr och Fru Johansson



Jag har börjat samla på toarullar för att sen kunna göra sånna här "hållare" till servetterna. Jag ska klippa ut rullarna i lagom storlek och sen klistra fast ett snygg tyg. Och det ska jag, Tesse och Carro syssla med en kväll i början på nästa år tänkte jag. Samtidigt som jag och Tesse bestämmer mer om brudbuketten. Jag vet fortfarande inte vilka blommor jag vill ha... Men det ska vara mycket vitt med lila detaljer. Hittade den här smarta iden på en tjejs blogg som redan har gift sig. Billigt och snyggt! Det gillar jag ;)




Julafton


Hejsan hoppsan
Hoppas att alla hade en fantastisk jul igår.

Vi firade som vanligt här ute i häljarp igår. Massa klappar och ingen julmat.. Men Roger gjorde (som vanligt) god mat ändå och vi hade en jätte bra julafton! Det var många år sen det låg så mycket leksaker över dom här golven. Vi fick bla en ny damsugare så det ska bli roligt att få komma hem och damsuga sen.

Nu sover alla i huset förutom jag, Frida och Hampus. Men snart ska jag krypa ner i sängen där C och Neo ligger. Klockan kommer att ringa halv nio i morgon så att vi hinner fixa till oss innan vi kör ut till väla för att shoppa.

Bilder kommer att komma upp när jag kommer hem.
Ha det så bra så länge.

Ja det här kan ju vara roligt


Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

en bra Onsdag

Idag har det varit en riktigt lyckad dag. Jag fick min lön från komunen som det varit lite strul med. Vårt xbox som gick sönder för ett tag sen skickades till USA för att lagas. Och det kom hem idag. Vi var inte hemma just då så därför kördes det hem till min pappa där vi just då var. Kom och hämtade det utannför dörren och lämnar det sen utanför dörren. Inte en krona kåstade det heller och vi fick dessutom ett helt nytt. Vi var inne på Loppisen och tittade innan idag också, och vad tror ni jag ser rakt innanför dörren? Jo några kistior. Så nu är jag  två rikare. En stor som jag ska ha här i vardagsrummet och en lite mindre som vi ska ha i sovrummet. Vi ska hämta dom den 29 efter vi kommit hem från Landskrona. ¨

Hemma hos pappa klädde vi granen som fick bli en plast gran i år eftersom alla andra tagit slut. Och så åt vi wook mat :)

 


 


Vårt hem

Här kommer  dom första bilderna från vår lägenhet. Inte dom bästa, tog dom i all hast kändes det som. Men dom frå duga så länge. Lite små detaljer som gör att man älskar sitt hem ännu mer!

Lite från vardagsrummet...















Lite från hallen..














Och dom hemmagjorda tavlorna som kom upp igår i köket


Kista


Jag tittar runt lite på nätet för att se om jag hittar en kista som skulle passa i vårt vardagsrum. Har hittat en på blocket för 1000 kr. Så jag hoppas att ingen annan vill ha den och att han sänker priset.

Melina & Oscar var här innan idag och drack lite glögg och åt lussebullar. Dom tyckte det hänt mycket här hemma sen sist. Och visst har det de, lovar att lägga upp bilder snart! Jag, pappa & Frida var på Chilli en runda idag med och så passade jag på att köpa bokstäverna V och I. Så nu har alla ramar i hallen kommit upp också. Det fick bli svarta eftersom jag köpte svarta ramar till sovrummet när vi bodde på Hertigknutsgatan för nästan 500 kr. Så dom vill jag inte bara slänga. Annars är ju allt annat i hallen vitt.

I morgon ska vi gå lite på loppis och se om vi hittar något kul. Kanske en kista? hihi tänk om man hade haft en sådan tur.


Billigt är bra


Det svider nog lite i allas plånbok nu innan jul. Alla julklappar som köpts.
Jag gick runt i lägenheten igår och tittade lite på alla tomma väggar i köket. Väggorden som jag sätt ut och vill ha i köket hoppas jag dom sänker ner lite nu under mellandagarna.

Jag har länge kollat runt efter tavlor med ord och meningar jag vill ha på en lite mindre vägg i köket. Men som sagt.. pengarna. Så därför bestämde jag mig för att pyssla lite själv här hemma. Jag köpte två billiga ramar igår på Maxi för 44 kr styck. Och sen så skrev jag själv i dom. Och jag blev faktiskt riktigt nöjd.

Den sista tavlan passar jätte bra in hemma hos oss. Eftersom nästan alla klagar eller regarera på Christians starka kaffe ;)




Hej och välkomna hit istället

Hej och välkomna!
Nu klipper vi av det röda bandet och inviger den här bloggen :)

Nina har ikväll varit snäll och hjälpt mig så att den äntligen blev färdig. Har försökt att fiffla med alla kod mallar hit och dit men det vill inte som jag vill.

Nu är det jul och det innebär också jullov för mig! Meeen...(varför finns det alltid ett men?) Matteboken, Engelskaboken, och anteckningarna till Historian fick följa med mig hem och vara en del utav min semester.

Avslutningen igår var jätte mysig. Klassrummet var dukat med lite julpynt, glögg och fika. Julshowen var lika bra i år som förra året och den hemliga gästen 2010 var Idol Linnea Henriksson! Så då har man fått se henne uppträda igen. Lika bra som i Stockholm.

Idag åkte jag hem till Sofia för att ge henne presenten och såklart låta henne prata ut om allt som hänt. Det var skönt att se henne så pigg och soppast "frisk" om man nu kan kalla henne det. Hon var svullen över hela kroppen stackarn och hade kvar sin slang i halsen. Men nu får hon vara hemma och behöver bara vara på sjukhuset under behandlingarna. Och vi alla hoppas att det förbli så och att hon inte behöver läggas in en längre tid igen. Och att hon får sluta med cellgifterna och kortisonen om 1 1/2 år.

Presenten till Sofia från MP09F, Bosse och Ia



Och nu ikväll har vi firat jul hemma hos pappa. God julmat och en riktigt trevlig kväll tillsammans. Mamma och Farfar var också med. Frida, Jag, Christian, Neo och My också så klart. My fick sina klappar från oss. Neo från pappa (min pappa) Och från Farfar-Henry (min farfar) i bland är det så jobbigt med alla pappor, morfar, gammelmormor, moster Frida, Frida kompis osv. Men iallafall.. Pappa fick sina julklappar från oss och vi fick från han. Lika så farfar och Neo fick ett smurfhus utav mamma (min mamma) redan ikväll eftersom vi inte kommer få plats med så mycket i bilen ner till Landskrona på julafton + att vi kommer få med oss en massa hem också.

Jag älskar att få se Neos glädje i hans ögon. Han fick mycket fint och det blir så klart lite förvirrande med alla nya leksaker. Men han hann minsann känna och leka med allt. Och när vi sen kom hem somnade han med cowboy pistolen han fått av morfar i handen. Lilla hjärtat ♥. Imorgon blir det nog extra mycket lek och energi för att orka leka med alla nya saker.


Frida hjälper till i köket med all god mat som lagas



Julmat är det bästa under juletid. Sätter sig dock på fel ställen...



Julklappshögen



Neo hjälper till att dela ut julklapparna.



Neo blev glad över smurfhuset.. ja och allt annat med :) Men han hade inte riktigt tid med att vara med på bild ;)



Fortsätter att öppna alla julklappar.



Jag & Christian fick också några MYCKET uppskattade julklappar :)



Neo tar ut lite dålig engergi på att boxas, eller ja det ska vara meningen iallafall ;)


snart så

snart snart snart.... kanske denna blogg blir färdig :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0