Tärnklänningar till Sofie & Frida

Klänning nr 1



klänning nr 2



klänning nr 3


..

Jag är trött på att ha ont i min tjocka hals

Utomhus vigsel


Som vanligt sitter jag och letar tips på nätet inför bröllopet.
Ikväll så satt jag lite och letade efter vigsel tips. Alltså hur jag hade kunnat göra det lite mysigare eftersom det verken ska vara på rådhuset eller i kyrkan. Vi ska ju viga oss ute i den fina naturen. Så jag hoppas verkligen att det blir fint väder!!!!!! Vi kan väll iallafall få slippa regn och blåst.

Vi kanske hade kunnat ta ut alla stolar och ställt upp dom. ordnat någon typ av matta eller liknande som vi sedan kan gå in på? Vi ska ju ha musik under vigslen och min pappa vill väldigt gärna lämna över mig. Vi har även tänkt lite på tärnor ikväll.

Bilden tycker jag ser jätte mysig ut och kan absolut tänka mig dom hängande lyktorna :)




SÖNDAG


Hejsan svejsan.

Idag har det varit en seg dag - precis som alla andra söndagar.
Vi var hemma hos pappa och åt middag igår och kom inte hem med taxin förrens 1:30
Så vi tog en rejäl sovmorgon idag. Och en rejäl god frukost.
Och hela eftermiddagen har både jag & C suttit och pluggat medans Neo har varit snäll och lekt inne på sitt rum, badat och tittat på karlsson på taket med sitt lördagsgodis som blev över sen igår :)

Nu äter jag & lilleman goda kvällsmackor. Han har nämligen fått dille på skinka. C är ju iväg och jobbar så vi känner oss lite ensamna här hemma.

Fredagskväll


Både jag och Christian är frusna och humöret är inte sodär jätte mycket på topp.
Håller vi nu på att bli sjuka? Jag hoppas inte det. För i morgon ska jag och mamma in till stan med morfars ring och höra oss runt lite och titta på priser för att göra om den till min. Och runt fem tiden ska vi alla hem till pappa och äta middag.

åååh vad jag är sugen på att bara ta en riktig synda helg och bara kränga.
Men det vågar jag inte än. Jag & C tänkte kolla lite framöver och unna oss en riktigt mysig utekväll.
Äta ute, kanske på verona? Och sen bio på kvällen. Det hade varit mysigt :)

Nu ska jag förbereda våra dippor. Och skiva upp min gurka.
Ha en trevlig fredagskväll med godis och sånt gott ni andra.

Älskar shabby chic stilen


Sådär ja, Nu har jag handlat lite på nätet. Så att vi har mer ordning bland alla räkningar.
Har mappar i kistan men vi är förmodligen lite lata för att öppna den och lägga i räkningarna i den "obetalda-räknings -mappen ;)

Inom några dagar är denna skönhet hemma hos oss !
ännu mer shabby chic saker här hemma. Och jag älskar det!


ballonger


Har försökt att hitta lila, (i en lite finare lila färg) lite överallt nu. Men hittar bara "kalas ballonger"  Får leta lite mer på nätet.

Vi har tänkt att fylla dom med helium så att dom svävar fint i taket :) I Lokalen som vi ska ha bröllops festen i såklart.


Onsdag

Godmorgon.
Vi är inne på vår andra timme som vakna :)

Neo har sovit bra hela natten och inte fått tillbaka febern. Både han och jag somnade klockan nio igår kväll. Helt slut. Så det var skönt att få sova ut lite.

Neo fick feber första natten från lördag - söndag. Och har sen haft det tre nätter i rad. Bara på natten dessurom. Och så höll det på i decemner också. Så vi var hos dokton i morgon där dom inte hittade någonting. Det går halsfluss på dagis så jag trodde att det kunde vara det. Men det var förmodligen bara ett vanligt virus. Han fick stick i fingret igår och som belöning för att han varit så duktig fick han en tatuering som nu sitter på vänstra armen. Och den är han så stolt över :)

Vid halv tio ska jag på en lektion i skolan. Under den tiden ska Neo följa med sin morfar till tippen :)
Han får vara hemme en dag till och vila upp sig på. Men om natten blir lika bra som inatt så får han gå på dagis i morgon. Sen är han ändå ledig på Fredag igen. Dock så är han mer förkyld idag än igår. Hostar mer och en elva under nästan hela tiden. Så vi får se lite hur han är under dagen. Annars får vi lösa det på annat sätt.

Ja just det ja. Har hört att det är många som fått tillbaka roliga brev från försäkringskassan.
Vi är en utav alla er. 3600 ska vi betala tillbaka.

Så om vi lägger ihop skatten och nu det här så har vi betalat 7000 kr! Det hade kunnat vara buffen till bröllopet :(
Men vi får helt enkelt bita i det otroliga sura äpplet. I år ska vi inte behöva betala tillbaka på skatten iallafall.


Fin uppsättning

Jag har inte alls bestämt mig för hur jag vill ha mitt hår. Men eftersom jag älskar flätor så vill jag nog ha med mig någon liten iallafall ;)

Jag har kikat runt lite och den översta gillar jag jätte mycket :)











Klänningen


Jag har fått ett mejl från tjejen som syr min klänning att den snart är klar!
Det ska bli så spännande att få se den i verkligheten. Och då tror jag att det kommer bli lättare att bestämma frisyren. Men jag ska ändå titta lite ikväll..


Servettringar


Letar för fullt efter band till servettringarna. Och nu när jag äntligen hittat lite glitter - mönstrat så kan jag inte välja vilken jag vill ha..

Det blev lite små bilder. Men ni kanske ser ändå?
Vilket band tyckte du var finast till mina servettringar?



Ikea

Hej alla söndagsmysare.

Helgen har varit bra för oss. Jag var på en utflyttningsfest hos en kompis i Fredes och igår åkte jag och lilleman med mamma till Landskrona. Men innan vi åkte ut till Helene och Co åkte vi inom Ikea och handlade lite till bröllopet.

Neo ville gå in i deras "lek land" så det blev lite stressigt. Får nog åka dit en gång till. Jag vill ha någon ljuslykta och något mer lila utomhus. Och sen lite små saker till hemmet... så klart ;)


14 lila vaser till borden, (den i mitten) Kan säga att färgen i verkligheten är mycket, mycket finare än vad det ser ut på bilden. Kommer komma riktiga bilder upp sen.



3 paket varmeljus att ha under kvällen.


2 ramar som jag inte riktigt än vet vad jag ska ha i, kanske menyn på maten?



Två par gardiner att ha som "löpare" på borden. Även här så ser jag att dom är mycket finare än verkligheten. Mamma ska hjälpa mig att göra en längd i 3 delar. Så att det bli 12 längder, alltså en längd till varje bord.



2 paket Lila servetter till dukningen. Som går jätte bra in i allt annat lila på borden. Och det fick även bli 1 paket vita kaffe servetter till tårtan också. Eftersom dom andra kaffe servetterna vi har här hemma med våra namn på är vita.



Tinzimara


Jag var ju inne i stan igår och gick inom Tinzimara.
Där köpte jag bla den här krydd - lådan. Och ett kaffefilter - "hållare" i samma serie.
Och i morgon blir det att gå till Halmias loppis med Carro för att se om dom har lite glas burkar som jag bla tänkte pynta skafferiet med ;) Eller bara göra bättre förvaring helt enkelt



X


Varför kan jag inte ladda upp bilder? Ahhh....

Igår skickade jag iväg en beställning till.. vad dom nu hette?
Har beställt två graverade champange glas med våra namn och datum på :)
Så snart kan jag kryssa det på listan.. I helgen ska jag & Neo följa med mamma till Landskrona. Så pappa får lite egen tid här hemma. Då ska vi inom Ikea och titta lite på vaser som jag kan ha till dukningen. Så snart kan jag även kryssa det. Älskar att kryssa bröllops - listan. Man blir liksom lite lugnare då ;)

Nu ska jag dra över med damsugaren snabbt. Det känns som att Neo åt knäckebröd i hela lägenheten igår.
Vid tolv kommer Carro och Nova hit på lunch :)

Hörs senare.

hejhejhej


Märks det att man börjat skolan igen? Tänkte på dom dåliga uppdateringarna ;)

Idag blir det plugg med matte hela dagen. Och även lite Svenska som jag totalt glömde bort att göra i helgen.
Kommer ni ihåg hur min vecka började förra veckan? Jag tappade min skosula och fick reda på att jag fick dåligt resultat på ett prov och IG i det andra... Verkligen jätte bra start på en skolvecka efter nästan 1 månads lov! (eller inte) Men den slutade faktistk ganska så bra. Först och främst tycker min Matte lärare Lena att jag börjar göra framsteg och hon ser att jag jobbar hårt hemma. Och sen fick jag VG på psykologihemtentan jag gjorde innan vi slutade, och 2 poäng från VG på historiaprovet!!! Så jag är väldigt väldigt nöjd.

När jag kom hem i Fredes efter skolan hade Christian och Neo gjort rumbyte. Vi har tagit hans rum och Neo fick istället vårt. Min tanke var att jag skulle ta bilder innan vi bytade rum. Men dom överraskade mig som sagt, så det hann jag inte. Anledningen till det här var att lilleman är mörkrädd och hans rum låg lite av den andra  änden på lägenheten. Dessutom hade han matsalsrummet intill sitt där man nästan adlrig är. Så nu fick han vårt gamla, mycket mindre men han tycker att det är mycket mysigare. Och är intill köket och vardagsrummet. Så nu leker han äntligen själv igen och sover i sin egna säng.. några timmar in på natten iallafall ;)

Idag ska jag gå in till stan och in till Tinzimara! Ska köpa en till hylla så att jag får upp mina väggbokstäver. Och kanske en till som tvn kan stå på... Neo fick vår tjock tv då den var lite större att ha på sitt rum. Och den lilla platt tvn är för liten för att ha i vårt sovrum.. Så Christian tyckte att vi skulle ha den i köket. Men jag vet inte riktigt vad jag tycker om det...

Kanske kommer upp några bilder ikväll.. Om jag hinner :)

Askar till bröllopet


Jag kikar just nu efter askar till bröllopet. Där vi ska lägga lite godis i till alla våra gäster och som kommer vara med i dukningen. Det finns ju så mycket! Får klura mer på det sen. Ska ju helst gå i våra färget också.. Men några som vi tror vi vill ha är dom ni ser överst. Dom är häftiga och inte så farligt dyra heller. Men som sagt. Finns så mycket mer att välja mellan :)















Bröllopsresa


Nu är resan bokat.
Det blir bulgarien i slutet på augusti för mig, Christian, Neo & My.

Ett all inclusive hotell som är toppen för barnfamiljer. Tillgång till gym, fitnessrum, spa med flera fina behandlingsrum, jacuzzi, fin strand precis nedanför hotellet, inomhuspool (som vi förhoppningsvis inte kommer att nyttja)

Det roliga är även att ett gäng vänner kommer åka till
sunny beach som ligger 7.5 km ifrån vårt område. Så isåfall får man se lite utav det området också.

Nu har vi två datum att räkna ner till.

Bilder på hotellet.









Dag 11 – Mina syskon


Jag har bara en syster som kom året 1994. En dag fullt med hjärtan och kärlek. Nämligen den 14 Februari.

Hon heter Frida. Är längre än mig trots att jag är 4 år äldre, hon har en skostorlek mer än mig, kan gå i högre klackar än mig, duktig på språk och vi delar absolut inte samma kläderstorlek. Och det är synd. För annars hade jag rotat i hennes gaderob väldigt ofta.


Dag 10 - Det här hade jag på mig idag


Det blir inget bildbevis här inte.
Jogging och myskläder... Love it!!!!!

Dag 12 – I min handväska


Det här blir ganska så lätt.

För på vardagar så har jag min skolväska som innehåller allt ifrån pennor, psykologibok, kamera, samhällsblock, frukt och plånbok.

Dom gångerna jag skulle gå ut på stan, har jag plånbok, klämmor, parfym och telefon.

Och dom gånger jag bara ska gå och handla så har jag korten i Christians lilla "hårda plånbok" som får plats i min jackficka.

Första skoldagen


Första skoldagen. Visade sig att man fick godkänt på ett prov man hoppades få mer på, och ig på ett annat. Bra start va? Dessutom låssnade min skolsula på väg till skolan så jag fick slänga in Neo på dagis och sen springa hem till mamma för att låna ett par skor av min syster. Så jag kom sodär halvsvettig till första lektionen.

Jag ska försöka plugga klart på Historiaprovet så att jag KANSKE kan göra det i morgon. Då kan jag kryssa av ett av tre prov jag har efter mig. Eller ja fyra nu eftersom jag fick ig på ett förra terminen. Ååååh!

Blir stenhårt plugg hela veckan ut. Helgen också förmodligen.

På tal om något roligare så letar vi just nu efter en resa till Tunisien. För oss alla tre. Tanken var väll lite först att vi skulle åka själva. Men under bara dom 4 dagarna i polen saknade vi lilleman fruktansvärt mycket. Så det är klart att han ska med! Han är ju ändå fyra år då, gränsen på att ta med barn utomlands - men det är min åsikt.

Vi har hittat en resa vi vill boka. Och det blir isåfall i slutet på augusti. Bilderna är från hotellet. Visst ser det bra ut?




Dag 09 – Min tro


Hmm....
Det är svårt det där.
Jag tror på ett liv efter detta. Att vi någon dag kommer att möta alla vi har förlorat.
Jag vill inte tro, att den dagen jag ligger där och är gammal och det är dags. Att det tar slut här..

Dag 08 – Ett ögonblick


Alla pratar om ögonblicket när man såg sitt barn första gången. Att det var en obeskrivlig känsla. Pga av mitt tillstånd just då så har jag bara svaga minnen från slutet av förlossningen och har inte alls några direkt klara bilder i huvudet. Jag tyckte det mesta var jobbigt och tiden efteråt att läka gjorde mig fullt koncentrerad på att bli frisk och få komma hem istället för att njuta av en nyfödd bebis som desutom var min.

Och eftersom jag inte kunde resa mig upp från sängen utan stöd eller hjälp så var jag livrädd då jag var själv med honom. Att jag inte kunde göra någonting själv. Att han skulle få ligga där och skrika.

Men när jag sen började må bättre och vi hade kommit hem igen. Och jag började förstå mer att han var min... Det var en obeskrivlig känsla :) Det ögonblicket kommer jag alltid att minnas!


Dag 07 – Min bästa vän


Jag har ingen bästa vän. Utan jag har två fantastiska!

Frida & Melina





Dag 06 – Min dag

Den 6/1

- Jag & Neo vaknade klockan sex jätte pigga. Vi låg och pratade lite och sen blev det visst lite för högt eftersom vi väckte pappa också.

- Vi gjorde en god frukost med lite ägg, prinskorvar och annat.

- Vi satte igång och plockade lite här hemma och jag dammade, efter det sorterade jag tvätten och gick ner med den.

- Jag passade på att damsuga och sedan torka golven. Händer väldigt sällan på förmiddan, brukar vara lättare att göra det på kvällen när Neo lagt sig. Men när golven skulle torka satt vi och tittade på Shrek 3 hela familjen med lite gott mellanmål.

- på eftermiddagen fick vi besök utav Malin, Norpan & Noah. Och även Nina, Jonte och Kyle. Barnen lekte och vi satt och pratade.

- Vid femtiden åkte dom hem och vi tog pulkan och promenerade hem till mamma där vi skulle äta.

- Neo somnade klockan sex precis då maten var klar, så han fick bli utan :(

- Vå åt gott, och drack gott :) Jag hade redan planerat att sova hemma hos mamma eftersom jag visste att Neo skulle somna tidigt. Så Christian gick hem efter en stund och jag gick själv och la mig runt elva tiden på kvällen.


Dagen efter kom mamma in och väckte oss halv elva. Undra hur länge vi hade sovit om hon inte väckt oss ;)


uppe med tuppen


cecilia om Tinzimara:
ja de ordspråket älskar jag själv och har på min vägg.

du vet det säkert men det ska stå ni ordningen "Amor Vincit Omnina" så de inte blir i fel ordning. tänkte bara va snäll och säga de.

kram

Svar: Tack! :) Var tvungen att gå in och titta i sovrummet så att jag inte hade satt upp dom fel, men det var rätt. Vet inte varför jag la dom så när jag tog fotot. För jag gick efter vad det stod på lådan när jag satte upp dom :)



Vi är uppe med tuppen idag. Jag och Neo vaknade 6 och låg och kliade varandra lite på ryggen innan vi visst pratade för högt så att pappa också vaknade :) Nu är vi alla uppe och ska snart steka lite ägg till frukost. Jag tänkte sortera tvätt och gå ner med den innan någon annan tar tvättstugan idag ;) Ibland gäller det att vara snabb.

Vi får besök utav Malin, Norpan & Noah idag och senare även Jonte & Kyle. Vet inte om Nina skulle följa med också. Neos rum blev "storstädat" igår med alla saker på sin plats men jag får nog göra om det idag igen känner jag. Har inte orkat rensa bort lite gammla leksaker nu efter alla nya men det får vi väll ta tag i snart.


Tinzimara


Igår följde jag med mamma in till stan. Jag gick in till Tinzimara och tittade lite.... och handlade lite. Det är farligt att gå in där. För allt är så fin och jag vill ha precis allt som finns där!

Det blev iallafall "Kärleken övervinner allt" på Latin för 329 kr. Som ska hänga ovanför vår säng i sovrummet.

Och vita tjocka bokstäver " NJUT VARJE MINUT" För 259 kr. Som ska sitta på köksväggen. Köpte även två tavel lister (heter det så?) För 129 kr styck men dom ska jag lämna tillbaka för att köpa andra på Ikea istället.




Dag 05 - Vad är kärlek?


Kärlek tycker inte jag bara har med förälskelse att göra. Jag har stor kärlek till mina föräldrar och självklart till Chrisitan. Men även till många vänner och speciellt till Frida & Melina.

Man kan också göra många saker med kärlek. Kan inte komma på något jätte bra exempel precis nu, Men alla dom som jobbar på kattfoten och jobbar där gratis. Det gör dom med kärlek anser jag :)
Kanske inte det bästa examplet. Men det får ni nöja er med.

Men min alldra största kärlek går såklart till Neo. Det är en kärlek som dom som inte har barn kan förstå. Som jag aldrig kunde föreställa mig innan graviditeten eller under den. Det är verkligen en speciell kärlek som jag älskar att leva med.



Dag 04 - Det här åt jag idag


Yoghurt med bär. Blev min frukost och även mellan mål under dagen.




Hoppade över lunchen och åt det här till kvällsmat :)
Kyckling, Stekt potatis och grönsaker :)



Sen blev det ett knäckebröd med ost som kvällsmacka

Dag 03 - mina föräldrar


Dom heter
Annette Johansson
&
Jerry Johansson

Mamma är från Landskrona och Pappa här ifrån Halmstad. Pappa gjorde precis som jag gjorde med Chrisitan, drog upp mamma hit. Och tack vare det så finns nu jag och min syster.

Dom skildes åt när jag var 10 år efter att ha försökt göra allt för att få deras äktenskap att fungera. Men det har aldrig påverkat mig i livet. Dom skildes åt som man och fru men hittade varandra istället som vänner - bästa vänner

Båda är tacksamma över att ha varandra. Och jag är tacksam över att ha just dom som mina föräldrar




Bilder från Jul & Nyår

Och nu kommer det lite bilder från Jul och Nyår.

Julen:
Firades som sagt i Häljarp med dom bästa
Mysig omgivning. En glad 3 åring som fick mycket klappar som verkligen gjorde honom lycklig.

Vi åt gott trots att det inte blev någon julmat. Men en sillatårta fick vi ju trots allt. All mat och godis vi kränkt under dagen gjorde så att det verkligen tog emot att få ner gröten. Det mesta av Lillemans klappar kom upp redan samma kväll men Lego flygplatsen som Neo fått utav tomten för att han slutat med napp byggde Christian ihop dagen efter. Och det tog mer än en timme att bygga ihop den ;)

































Nyår:

Firades hemma hos Carolinge & Dennis. Det blev en lugn kväll och barnen lekte fint. Så klart började det regna lite smått och blåsa runt tolv slaget. Men det hindrade inte oss! Men det bästa var väll ändå att alla barnen orkade hålla sig vakna under hela kvällen.




















cupcakes


Igår när mamma kom hem från Landskrona hade hon inte bara med sig tavlor som jag fått utav Helene utan också morfars ring. Jag vill gå in till stan i slutet på veckan eller någon gång nästa vecka och höra om lite priser och sådär.

Jag har också beställt min klänning så den ska vara färdig om ca 4 - 6 veckor.

Det blir ju tårta på bröllopet som sagt. Men jag hade även velat ha lite cupcaks. Lila så klart ;)
För det finns ju faktiskt dom som inte äter tårta. Sen kommer det vara minst 3 på bröllopet som inte tåler mjölk så det är lika bra att göra allt utan mjölk. Laktosfri smakar ändå lika dant. Är bara lite dyrare.

Men tårtorna kommer ta tid eftersom jag ska göra dom själv. Så jag får se om det finns någon kompis jag kan sätta det här jobbet på. Någon jag litar på och vet kan göra det, typ..... Carro kanske? :)


GI

En ny kategroi har gjorts. Nämligen en kategroi om GI och min (förhoppningsvisa) viktnedgång.


Nu har jag börjat igen. Min sista gottis kväll var den 1/1. Det skulle igentligen vara på nyårsafton men eftersom jag inte riktigt fick den godispåsen jag ville ha på nyår så fick jag ta en extra dag. Nu ser jag fram emot att gå ner dom 7 kilorna jag gick ner förra gången jag började med GI. Och jag hoppas så klart på meeeer!

I morgon ska jag ändå mäta "kroppsdelarna" eftersom jag ska beställa min bröllopsklänning. Det här kommer ni självklart att få följa. Om inte annat så kommer det att komma upp med en massa olika mat bilder och kanske en hel del recept också. Så småning om ska jag försöka baka enligt GI också... Men det är senare. Väga mig kommer jag att göra en gång i månaden för att inte göra mig allT för besviken. Jag vill ju inte bli ovän med vågen direkt.

Det kommer så klart komma upp lite bilder då och då också. Här är en bild på när jag gått ner 7 kg. Längrat tills jag når det målet igen!

 

I morgon börjar det på riktigt. Promenix i 30 min och så ska jag köpa en massa ägg, kött och grönsaker som vi kan äta..

Dag 02 – Min första kärlek


Min allra första förälskelse var i en kille som heter Victor. Vi var tillsammans länge och kallades för klassens törteduvor.

Men den allra första "riktiga" kärleken var så klart i Christian Larsson
Vi har upplevt mycket tillsammans och ennu mer ska det bli


Vi blev tillsammans den 6/5 - 06
Efter att vi "hållt på" i nästan 2 månader.

Fick reda på att vi väntade bebis den 18/12 - 06
Mycket glädje och kärlek

flyttade ihop den 1/4 - 07

I en ganska sså stor 3:a i Landskrona.

Blev föräldrar den 2/9 - 07
Bästa dagen i våra liv

Flyttade tillbaka till Halmstad den 27/6 - 08
Bland det bästa vi gjort i våra liv! Här kunde vi få ett liv tillsammans.

Förlovade oss den 18/7 - 10
Satte på oss ringarna vid nissan, veronas goa mat, bio på kvällen. Hade inte kunnat bli bättre.


Blir man och hustru 18/6 - 11
Och vi bara längtar!

Finns inte så mycket mer att säga. Vi älskar varandra och jag hade inte kunnat få en bättre pappa till min son :)










Dag 01 - Om mig


Mig själv


Är nöjd med mitt liv och allt runt omkring.
Blev mamma ganska så ung och ser fram emot att kanske bli farmor ganska så ung också!
Jag är en väldigt morgon trött person som ganska så lätt kan försova mig genom att jag znoosar för många gånger. Det jag tycker är tråkigt skjuter jag gärna upp till nästa dag, och nästa dag... och sen kanske jag tar tag i det i sista stund ;) Jag älskar att inreda och pyssla, fynda saker och känna att man fått mycket för pengarna är en härlig känsla som faktiskt händer ofta hos oss. Jag lagar näst intill aldrig mat, det är mannens jobb här hemma. Jag är en riktigt gottigris som älskar näst intill allt som är onyttigt. Att skriva är också något jag alltid tyckt varit roligt och som jag klarar av rätt så bra trots mina svårigheter. Att fotografera väckte mitt intresse under tiden jag blev gravid och sitter fortfarande kvar. 2012 kommer jag vara utbildad fotograf sen får vi se vad yrket jag kommer att jobba med blir.




RSS 2.0