6,5 år gammalt foto

Så längesen. Fotot är tagit i juni - 06
Älskar dig 
 
 

tråkig tisdag

 
Hallo
 
Christian jobbar kväll den här veckan. Tur att det bara är tre dagar. Känner mig så ensam här hemma på kvällarna, spec när det blir mörkt så snabbt. 
 
Har suttit och kollat över lite julklappar. Neos är inprensip färdiga, Enyas också. Christians är också snart klara. Väntar bara på ett paket och två andra.. Längtar så mycket till julen just nu :) I helgen ska vi julpynta! 
 
Beställde hem en massa foton igår också till alla mina ramar. Tror dock inte att jag får dom innan helgen, men man kan ju alltid hoppas. Man kunde beställa snabb levernas, då skulle dom komma inom 48 timmar. Men det kostade herregud 200 kr extra. Nä, jag får helt enkelt hålla mig några dagar till :)
 
 
 
 

syskon kärlek

 
 
 
 
 

Enya

 
 
 
 
 
 

Fredag - Lördag

 
 
Igår så var Norpan och Saga här hemma så vi fick hjälp med våran dator. Nu har vi äntligen windows igen! Känns bra :) Malin kom också sen och vi bjöd på pizza som tack för hjälpen :) Frida och Amanda kom även en snabbis och sa hej så här var nästan fullt hus ett tag :) 
 

Jag underhåller Saga medans killarna fixar med datorn :)
 
 
 
Igår kväll satt vi bara och kollade på film, och jag försökte hitta bilder som vi ska framkalla. Vet inte om jag lyckades så bra. Har ju så många bilder! Klockan två inatt åkte C till tyskland. Vi ska ha nyår här hemma i år och har bjudit hem några vänner. Så nu är drickan vi ska bjuda på inhandlad och klar. Ska bara komma på någon förätt och efterrätt också. Huvudrätten beställer vi någonstans. Blir enklast så, blir så trångt med så mycket mat i vårt lilla kök :) 
 

Neo fick till och med en egen skumpa att ha på nyår :)
 
 
Nu ikväll så är vi hembjudna till Malin & Norpan. Dom ville bjuda tillbaka sen sist :) Så det ska bli trevligt, blir dock alkoholfritt för mig ikväll också. Vill inte pumpa ut och ha mig när amningen krånglar så. Det är det inte värt! 
 

Ramar till våra tavel hyllor

 
Köpte ju som sagt en hel del ramar igår på gekås. visste inte alls hur det skulle bli, svårt att stå och försöka tänka ut något när man känner gekås-stressen. Men det blev faktiskt riktigt bra tycker jag. Så nu ska jag bara framkalla en massa bilder! :)
 
 

Gekås

Hej!
 
Igår blev det gekås. Vi trodde inte att vi skulle komma iväg först. När C slutat jobba och skulle köra och hämta Neo så kom han inte in i bilen... igen! Men som tur var så fick han igång den med start hjälp. Så jag fick ringa mamma så hon kunde hämta Neo på dagis. Men vi bestämde oss sen för att åka iväg ändå. Det värsta som kunde hända var att vi skulle behöva start hjälp. Och det behövde vi inte som tur var. Men något fel är det ju ändå på bilen, så nästa vecka skulle den kollas. Hoppas inte att det är något som kommer bli dyrt. Lagom kul innan jul och allt. 
 
Vi fick handlat en del julklappar igår som också var största anledningen till varför vi åkte dit, såklart. Enya är nu klar och även Neo tror vi. Blev en hel del ramar också och även annat så klart. Köpte knappt några jul saker. En tomte blev det och en panel duk att ha i köket. Får se om jag behöver köpa något mer sen. 
 
Vi var där mellan kl 17 - 20. Det gick jätte bra med båda barnen. Jag hade Enya i bärsjalen hela tiden och när hon blev trött så la jag henne i kundvagnen där jag hade hennes ligginsats. Vi hann med en liten fika också och det bästa var att där var knappt något folk alls. Men det var ju också dagen innan löning. Men alla dom "få" personerna som var där var på barnavdelningen så där var det inte roligt att gå.. 
 
 
 
 

en tid utan bil

 
 
I måndags så promenerade vi till dagis. Det var faktiskt härligt väder ute så det var skönt. Neo tog sin spark cykel och jag hade Enya i vagnen. Mindre roligt var det idag när vi skulle gå. Precis när vi tagit på oss och kommit ut så började det regna. Som tur var så öste det inte ner. Men lite blöta blev vi.
 
Det har faktiskt varit lite skönt att vara utan bil. Vi har inte behövt lägga en massa pengar på bensin och vi har ju fått gå rätt så mycket :) Men det är klart, det underlättar ju också i vissa stunder. Som när vi kom på vid 19 tiden i tisdags att vi inte hade något bröd eller frukost hemma. Både jag och C låg på soffan och var jätte trötta. Då hade det varit skönt att ta bilen till affären. För det tar ändå ca 10 minuter att gå till Willys som liggr närmst. Men nu är bilen lagad iallafall. Men vi ska ändå försöka köra så lite som möjligt. Vi behöver röra på oss, och man mårfaktiskt riktigt bra efter en promenad :) Synd bara att det är en så tråkig årstid.
 
Nu slutar C jobba och vi tar helg från och med nu. Han ska bara hämta Neo på dagis, inom och handla lite så att vi kan slänga något i magen innan vi kör till.....gekås! :)
 

Enyas Namnfest

 
Vi hade ju namnfest för Enya för några dagar sen som jag glömt att skriva om, eller har glömt och glömt. Har inte haft tid för datorn alls på senaste.
 
Vi fick ju ändra datum pga sjukdom i familjen. Så alla kunde tyvärr inte komma. Men vi fick ihop ett gäng ändå. Vi fick dela upp det så att det blev två gäng under dagen. Annars hade det nog blivit väldigt lite plats. Vi bjöd på fika buffe, hade hur mycket som helst. Till fikan fanns där Kaffe, Te, Saft och läsk :)
 

Vi hade dukat väldigt enkelt. Vita dukar med rosa ljus, servetter och Enyas små fotavtryck. Jätte gulligt :) Hade gjort iordning två kollage som vi hade på väggen också, och tv bänken fick vara presentbord. Hade några rosa ballonger med helium också. C gjorde dock något fel när han skulle öppna tuben så där försvann ganska så mycket, men vi fick ihop några ballonger ändå! :)
 
Enya fick en massa fina presenter. Orkar dock inte skriva alla, Men hennes syskon hade köpt ett fint halsband och en speldosa :) Melina och Oskar hade köpt ett jätte fint fotoalbum. Hon fick även en lära gå stol utav mina föräldrar och lite pengar utav min mormor och farfar som vi har lagt undan till henne. Kanske blir något när hon får ett eget rum. Just nu behöver hon ingenting och det är dessutom jul snart.
 
Kommer lägga upp lite fler bilder senare. Tog inte så jätte mycket, men några fick vi väll ihop. Lägger in några mobil bilder så länge :)
 
 
 

Onsdag

 
sådär ja, nu är det snart helg igen. Tisen går så himla fort.
Neo har varit och klippt sig idag :) Det blev den vanliga tuppkammen och sen massa färg, skit snygg blev han :) Efter det gick vi till mc för att äta lite kvällsmat, ja jag skulle ju äta mer nyttigt i veckan. Men när det är stressiga dagar så är det.
 
Imorgon ska vi till Gekås efter att C har slutat att jobba. Gillar inte att ha med mig barnen dit, spec inte Enya. Men vi har ingen som kan passa dom. Så vi får försöka lösa det på bästa sätt imorgon. Julklappar ska ju inhandlas till Neo, så vi får lura bort honom på något sätt. C och han får väll gå och fika eller något.
 
Enya har lagt sig redan 20:20 igår och idag. Lite bättre än innan ;)
Hon vaknade dock tidigt i morse. Redan vid 5 tiden. Så jag hoppas att hon sover tills klockan ringer imorgon bitti vid 7 tiden... Tror dock att vi måste börja ge henne ersättning på natten nu också. Iallafall ett mål. Hon sover bra dom första 6 timmarna sen börjar hon böka och vill ha tutte hela hela tiden.
 

Nu så

 
Nu så får vi byta blöjor här hemma hela tiden :)
Så vi behöver nog inte vara rädda för uttorkning så länge hon får tillägg efter att jag ammat.
Så får vi se på Fredag, om hon gott upp som hon ska i vikt :)
 
 
 

del amma... igen...

 
Ja nu är vi där igen. Får börja ge tillägg efter varje amnings stund. Och det känns skit ärligt talat. Jag vet att det inte är mitt fel. Det finns många som inte kan amma överhuvetaget. Men det känns ändå, ja vad ska jag säga? Jag känner mig dålig. Amningen är så viktig för mig. Jag vill verkligen att det ska fungera. Inte bara för mig utan för Enya också, så klart!
 
Sist hon vägdes så hade hon bara gått upp 20g. Nu kissar hon knappt, igår bytade vi 3 kissblöjor som knappt var kissiga. Blöjpaketet vi köpte för 3 veckor sen är långt ifrån slut. Så istället för att ge ersättning en gång om dagen har vi nu istället fått börja ge henne tillägg vid varje mål. Hon åt precis utav mig och sedan nästan 90 från flaskan. Sen somnade hon gått och sover nu.
 
Vi får se om jag kommer lyckas hel amma henne något igen eller om jag bara kommer kunna del amma i fortsättningen. Jag vill ju amma i minst ett halvår.
 
På Fredag ska hon väfas igen. Men eftersom hon kommer få ersättning vid varje mål så borde hon gå upp som hon ska.
 
 
 
 

Onsdag

 
Igår så tog jag lite foton på barnen. Blev några som var helt okej :) Ska försöka lite mer senare eller på Fredag. Neo ville också ta kort, så klart. Han är hellre bakom kameran än framför :)
 
 
Neos dagisfoton har också kommit förresten, blev jätte bra! Han är den ända som är så fin klädd på gruppbilden. Han fick ju välja kläder själv, blev en svart skjorta och en slips :) Han är så söt så! Lägger dock inte upp någon bild här, eftersom det ska bli lite julklappar till släkten och så :) 
 

Sitter just nu och funderar lite på vad barnen ska ge C i farsdag present. Jag har redan köpt ganska så många julklappar till honom så det får bara bli något litet i år :) 
 
Annars har jag bara städat lite idag. Vi får snart besök utav Malin, Norpan, Noah och Saga. Så jag får fortsätta mer sen och i morgon. Neo har också fått sitta med en leksakskatalog från BR. Han skulle kryssa i det han vill ha i julklapp, så nu är där kryss i hela katalogen ;) 
 
Snart så vaknar väll lillstumpan från sin vila. Efter det ska jag försöka hinna damsuga över här lite snabbt innan vi får eftermiddags besök :) 
 
 

Börjat ta vikt nedgången "på allvar"

 
Idag, är det tänkt att jag ska börja mer "på allvar" Jag ska inte banta eller träna ihjäl mig. Utan börja tänka på vad jag stoppar i mig helt enkelt. Läsk, godis och skräpmat får jag hålla till helgerna, helt enkelt. 
 
Ska försöka låta bilen vara lite mer också, så att jag rör på mig mer :) 
 

Tänker inte ljuga om min vikt. Just nu pendlar jag mellan 78 - 79 kg. Jag är fortfarande stor, har aldrig vägt så här mycket i hela mitt liv. Och trots det så har jag ändå gått ner ca 21 - 22 kg hitills. Tänk så hade jag inte gått ner så mycket ens, då hade jag verkligen verkligen fått jobba jobba jobba för att ens vilja ha på mig en nyårs klänning i år ;) 
 
Kommer väga mig en gång varannan vecka är det tänkt. Så jag får väll uppdatera senare! 
 
Hoppas på att nå 75 kg tills jul iallafall. Gick ner snabbt i början efter den här förlossningen men nu har jag stått still i ca 2,5 månader. Så nu jädra ska jag verkligen försöka! :)
 

Mobil bloggar

Testar att mobil blogga lite :) Sitter just nu med Enya i soffan, hon somnade precis i min famn. Inatt var det lite jobbigt för henne så jag somnade nog inte förrens halv två. Ikväll ska vi titta lite på julklappar till barnen. Enya ska bara få lite leksaker i år. Hon är ju så liten än och har fått så mycket sen hon föddes. Lite svårare att komma på till Neo och My. Men vi får kika runt :) Jag har redan beställt en stor julklapp till C som jag ska hämta ut snart. Har en annan sak jag också vet att jag ska köpa. Vågar inte skriva vad, vet att han kan titta in här ibland ;) Sen får det väll bli en runda till Gekås också. Men den här julen ska jag inte bli klar med allt i sista minuten!

3 Månader & Namnfesten flyttad.

 
I Fredags blev vår lilla tjej tre månader gammal. 
 
Namnfesten skulle igentligen varit igår, men var tvungen att bli flyttad till nästa helg pga sjukdom i familjen. Det är farsdag då men vi hoppas att så många som möjligt kan komma ändå. Så nu hinner jag fixa lite mer i veckan också. Det enda som vi måste köpa är tårtbottnar, dukar och ballongerna. Ja och mer läsk, eftersom en hel del drack upps nu i helgen :) 
 
Så igår kom istället Malin, Norpan, Noah och Saga hit. Vi åt mat och våra män drack både det ena och det andra ;) Trevligt hade vi iallafall och alla barn förutom Saga var uppe till strax över tre på natten. Enya var vaken lite till och från. Hon kom inte riktigt till ro här hemma. Saga fick låna Enyas säng så försökte vi istället ha henne ute hos oss i vardagsrummet. Men hon stördes lite av musiken vi spelade och springande barn :) Men det gick bra ändå!
 
 

shopping

 
Just nu har Enya ganska så mycket kläder. Och jag vill inte köpa för mycket, eftersom hon växer så snabbt. Har redan rensat bort lite i storlekar 50, 56. Nu använder hon mest stl 62 men kan fortfarande ha lite i stl 56. Har kikat runt lite på nätet och det finns ju hur mycket som helst jag vill köpa till henne!
 
Men det får väll bli lite mer snart :) Hon växer ju som sagt snabbt, så snart kan jag väll åka in till stan och köpa lite till henne. 
 
 
 
 
 

1 November

 
Hej!
 
Christian kör just nu och hämtar Neo på dagis. Dom har haft Halloween fest där idag :) Efter det ska dom köra direkt till glimåkra för att hämta My. Hon ska vara hos oss tills på Söndag, ska bli jätte mysigt!
 
När dom sen kommit hem, ska vi åka iväg och handla lite till Namnfesten. Imorgon tänkte vi åkte in till stan för att kanske se om vi hittar något till Enya att ha på sig. Sen får vi väll förbereda en massa här hemma inför Lördag. Mamma gör den mesta fikan som tur är, så det slipper vi. Ska bara göra irodning några kladd kakor och två tårtor. Och det gör vi redan på Fredag. Så det ända som ska göras på Lördag, är väll igentligen att blåsa upp alla ballonger.
 
Enya sover just nu i sin gungande baby sitter. Hon blir tre månader imorgon så snart kan hon inte använda den mer. Hon ler och pratar hela tiden nu, jätte mysigt! Nu väntar jag bara på att hon ska börja skratta. Hoppas även att hennes kollik försvinner hetl snart. Hon sov jätte bra måndag, tisdag. Men igår så hade hon det jobbigt och kom inte till ro förrens vid tre inatt. 
 
Nu är det tredje veckan Christian är hemma på. Han tog ledigt den första och sen fick han en inflammation i benet i foten så han har nu varit hemma två veckor pga den. Så November pengarna kommer nog inte bli så roliga. Tur vi har lagt undan till julklappar iallafall. Jag själv har också fått någon inflamation i tandköttet. Min visdomstand där nere på vänster sida bråkar med mig. Fy fan så ont det gör. Jag är svullen och kan inte tugga så när jag ska äta tar det sin tid eftersom jag får tugga med fram tänderna. Min "böld" eller vad det nu är, som kommer upp i mitt högra öra lite då och då börjar försvinna igen. Hoppas att mitt tandkött känns bättre snart, tänkte ge det över helgen och om det inte går över så får jag väll ringa tandläkaren. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0