Tavlan från studio strandh :)

 
Nu är äntligen vår Gravid tavla från graviditeten med Enya färdig. Den står just nu i skyltfönstret på studio strandh. Den blev verkligen super fin och kommer sitta fint bredvid tavlan från Neos graviditet. 
 
Vi har dock inte hämtat ut den än. Den ska hänga där tills jul. Vi har nämligen önskat oss den utav mamma och pappa :) "hoppas vi får den ;)"
 

akuten i 6 timmar

 
 
 
Igår hörde jag av mig till bvc, Enya som (jag trodde hade ont i magen) var fortfarande ledsen trots att hon fick mikrolax i Fredags efter att inte ha bajsat på 8 dagar. Och bajs kom det ganska så rejält efter det. Men hon har fortsatt att gnälla. Koliken är inte helt borta än så lite det har ju spelat in varför hon varit ledsen och besvärad under kvällarna. 
 
Vi fick iallafall en tid på vårdcentralen så att en läkare kunde titta på henne. Han skulle kolla så att hon ändå inte var förstoppad och körde upp ett finger i rumpan på henne :( Det är andra gången dom gör det på henne nu och det är fruktansvärt :( Som tur var så va Christian med den här gången så jag slapp vara själv. Vi blev skickade till akuten istället, han kunde inte känna att det var någon mer avföring i henne. Som vi heller inte trodde det var. 
 
På akuten var vi i 6 timmar. Dom röntgade henne, tog blodprov från huvudet, hade två kisspåsar och ville även sätta en karteter på henne för att få mer urin. Men vi ville testa med en till kisspåse som det heter. Vi tyckte att dom redan varit "på henne för mycket" Och tillslut så fick dom även tillräckligt med urin för att ta prover. Vi försökte få lite urin i en mugg ett tag också, men vår lilla dam brukar inte direkt göra saker på beställning ;)
 
Dom kom iallafall fram till att hon har urinvägsinfektion, stackarn :(
Så nu går hon på antibiotika. Vi ska snart upp till sjukhuset igen så att en öron läkare kan få titta i hennes öron också. 
 
Så igår sov hon i sin säng helt avslappnad i sex timmar utan att vakna. 
Hon var helt slut efter allt skrik  ♥
 
 
 

gipsmagarna

 
För någon dag sedan så fixade jag till min gipsmage som jag gjorde med Enya. Det blev mycket bättre än vad jag trodde att det skulle bli. Den såg ju inte så bra ut när vi väl gjorde den, jag mådde grymt dåligt när vi gjorde den och fick stå i ställningar som gjorde att jag nästa svimmade och jag fick väldigt ont. Dessutom så kändes det som att vi väntade lite för länge. Magen hade sjunkt ganska så mycket så den var ganska så svår att göra. Gipset räckte knappt till och det blev väldigt tunt på vissa ställen så det hade gått sönder nu i efter hand. Men jag köpte mer gips och fixade till allt det tunna och det som var sönder, och även gjorde hela magen tjockare så att den håller bättre. 
 
Så i morgon ska den också hängas upp i sovrummet tillsammans med gipsmagen från Neo. Det ska bli två fina lampor. Är verkligen glad att jag gjorde gipsmage med båda, det är så roligt att ha :) Jag trodde dock, under hela graviditeten med Enya att jag var lika stor som med Neo. Men så fel så fel. Jag var så mycket större den här gången. Både magmässigt och viktmässigt. Det kan man ioförsig också se på fotorna från studio strandh, herre gud vilken bjässe jag var. 
 
Men sen gick jag ju dock över 13 dagar med Neo också, så jag hann väll lägga på mig lite mer.
 
Mina Gipsmagar i vecka 38
 
 

Bilder från kameran

 
Har lagt in lite bilder på datorn nu från kameran. Har några stycken men vill ju ha fleer! Vi måste ta fler familjefoton, vi har ju inga alls på oss alla fyra. Tänkte passa på att ta några när My är här också så vi får på oss allihopa. Snart måste vi ju framkalla också :) 
 

Tänkte att jag skulle visa några av alla dom fotona jag nu lagt in på datorn. Har ju inte lagt upp så många än. :)

En dag på Skatebord parken. Enya gömmer sig under min tröja på första bilden, en bra amningströja de där ;)
 
 
 
 
 
Bilder Neo tagit själv ;)
 
 
 
 
 
 
 
Mina fina, fina, fina barn 
 
 
 
 
 
 

Neo & Enya är med i tidningen

 
Nu har Neo & Enya varit med i Hallandsposten. Tycker att bilden blev fin ändå, en bra farsdag present till pappa kanske? Då bli han nog glad, ska försöka få Neo att rita en teckning också. :)
 

Middag ute i skedala

 
I lördags så var vi ute i skedala hemma hos Melina & oscar och åt mat. Det blev god fleskfiles gryta :)
Enya som haft ont i magen hela dagen lugnade sig på kvällen där som tur var annars hade vi nog inte kunnat bli så lång variga. Trevligt var det iallafall och vi ska redan "bjuda tillbaka" på Fredag. 
 
Melinas mage börjar sakta men säkert komma fram. Hon som längtat efter magen så länge! Men det är ju ganska så vanligt att man inte riktigt ser gravid magen förrens senare in i graviditeten, iallafall som först föderska. Och sen så har hon alltid haft lite större kläder på sig som tunikor. Så då döljer hon ju den med. 
 
 
 
 
 

Enyas vägg

 
 
Igår tog vi upp spjälsängen och bäddade den med dom nya sängkläderna :)
Måste dock köpa ett spjälsängs skydd, just nu har jag samma som vi hade i hennes korg. Så det är lite litet och täcker inte riktigt runt hela sängen :) Hon sov där några timmar inatt och verkade ha det mysigt. Låg dock bara och halvsov själv under den tiden och var hos henne direkt när hon blev ledsen ;) Sen fick hon komma och sova hos oss igen! Min lilla prinsessa 
 
Ska fixa hennes sängmobil också, sen är allt nästan klart. Korgen hon sov i innan ska hon ha sina leksaker i senare :)
 
 
 
 
 

skylander

 
Neos nya favoritspel. Han köpte plattan och tre gubbar för sina sista födlesedagspengar. Han vill ju så klart ha alla andra trettiogubbar som tillhör spelet också. Men han får önska sig några i julklapp tänkte jag, men Christian (som också tydligen tycker att det är roligt att spela) köpte en ny gubbe redan idag. Man behövde tydligen den för att klara av banan... Dessutom så kommer det komma ut ett nytt spel till det här, med trettio gubbar till! Ja, jag har nog aldrig nämnt att det är speciellt billigt att ha barn ;) 
 

böjt ben

 
 
Neo har sen i tisdags haft ont i sitt ben. Vi trodde att det var växtvärk, men igår kväll när han bara stod i kalsonger så såg vi att hans vänstra ben, liksom var böjt mot det andra?. Han går som en anka och har ont. Det har verkligen hänt mycket sen Enya föddes. Christian som annars bara är sjuk ca en gång om året har legat i lunginflammation, och fick problem med astman igen ett tag, jag har hunnit vara förkyld två gånger med feber och även fått en j*vla böld i örat (två) gånger? Neo har haft feber och varit förkyld, har kräkts och nu har han ett böjt ben. Ja det har hänt mycket under dom här veckorna :) 
 
Christian var iväg med Neo på vårdcentralen innan iallafall. Dom visste inte vad det var som vanligt.. Men vi skulle höra av oss på Måndag igen om det inte blivit bättre så skulle dom skicka vidare honom. Så vi får se vad det här leder. 
 
Christian är som sagt hemma hela veckan. Neo fick stanna hemma från dagis idag pga sitt ben. Men vi har det riktigt mysigt :) Ikväll ska vi äta god mat och jag ska få Christian att sätta upp lite saker. Kanske kan sätta upp spjälsängen snart också. Jag köpte en himmel säng igår som jag tror blir bra :) 
 
Enya har sovit sen kl tolv, alltså är hon uppe i fyra timmar nu. Tror att hon är i någon tillväxtperiod just nu. Hon har sovit jätte mycket dom senaste tre dagarna. Hon har dock fortfarande kvar koliken (fast det blivit mycket bättre) och hon har ont i munnen emellanåt. Hoppas att tanden som är på G tittar fram snart! Kanske kommer upp en liten vit prick på hennes tre - månadersdag precis som storebror? vi får se :) 

Enya

 
Min sötnos innan idag när vi kommit hem. Vaknade till i bilstolen efter ett tag men somnade om i soffan direkt igen :)
 
Idag blir även vår prinsesa 75 dagar. Det känns som att vi kom hem igår från BB, men ändå så kommer jag knappt ihåg hur liver var utan henne. 
 
 
 
 
 
 

Pappa 50 år!

 
Grattis pappa på 50 års dagen! 
 

Idag blir pappa 50 år. Har ätit god mat på Verona ikväll. Blev skagen till förrätt, veronas fleskfile till varm rätt och sen en god äppelpaj med vaniljsås som efterrätt till kaffet. Så jag är lagom mätt nu kan jag säga. 
 
 
Efterkontrollen gick bra idag. Jag fick välja själv om hon skulle undersöka mig och så klart så valde jag att undvika det. Jag känner att allt är bra så min barnmorska tyckte heller inte att vi behövde titta då. Så det blev bara det "vanliga" pratet. Pratade mycket om hur snabbt det gick den här gången och hon tyckte allt att barnmorskan som skickade hem oss var skyldiga oss en ursäkt med tanke på förlossningskontraktet och så. Men ja, allt gick ju bra och vi är väldigt nöjda ändå. 
 
Enya verkar ganska så lugn nu ikväll så det är ju skönt. Kanske inte ska säga för mycket, då kanske hon börjar skrika snart ;) Christian är hemma hela resten utav veckan så vi ska försöka komma iordning nu inför namnfesten. Hoppas vi hinner med mycket :)

Inredning

 
Här är skoskåpet vi har beställt. Köpte en liten bordslampa på Ikea igår att sätta på, den stora runda lampan vi har nu får ju inte plats på den här sen. 
 
 
Hittade den här bilden på Googel. Jag ska ju ha en vägg med tavlehyllor och massa fotografier i matsalsrummet, som mer kommer bli en bit till på vår hall och även en "datahörna" sen när allt är klart. Ramar kan dock vara ganska så dyrt att köpa. Speciellt om man ska ha många. Så få fynda några nästa gång på Gekås. Sen får man väll bygga på allt efter som :) 
 

uppdatering

 
I Lördes var vi hemma hos pappa och firade honom, han fyller 50 år på tisdag! :)
Min faster Britten är här nere på besök, så hon fick se Enya när hon är liten. Nästa gång dom ses är hon ju stor :)
 
Igår var vi på Ikea. Det blev några tavel hyllor och sängkläder till Enya. Neo köpte ett nytt spel för sina födlesedagspengar på Väla. När jag vaknade i morse så satt Chrisitian och spelade det trots att Neo var på dagis. Han sa "jag måste ju hjälpa honom att få ihop poäng" ;). Så han ska nog allt få en egen gubbe till det spelet i julklapp utav mig.. ;) 
 
Idag beställde vi skoskåpet och den nya sängramen från ikea. Hemlevernasen skulle komma den 26 oktober. Kanske jag slipper vakna varenda gång Christian vänder sig i sömnen. Den vi har nu, ska på tippen direkt! Det blev en vit Malm. Vi hade malm i ek innan. Och den var vi nöjda med, så det kommer att bli jätte bra! Skoskåpet kommer hjälpa oss att få iordning i hallen, ÄNTLIGEN! Är så trött på alla skor som ligger mitt innanför dörren. 
 
Christian jobbar eftermiddag den här veckan. Men han jobbar bara ikväll sen har han tagit ledigt restan utav veckan. Sen början han inte förrens 06 nästa måndag :)
 
Imorgon ska jag på efterkontroll på MVC. Något jag tycker är väldigt obehagligt men skönt när det är över sen. Ska bli roligt att få visa upp Enya dock :) Neo är på dagis under tiden så det blir bara jag, Christian och Enya som åker dit. 
 
Neo har fått tillåtelse att titta lite på tv, har blivit så mycket tv nu sista tiden så vi har sagt ca 1 timme om dagen nu. Igentligen ska det vara på kvällen men jag måste röja upp här hemma och det är så tråkigt väder ute idag så han får väll tillbringa lite tid där nu i eftermiddag också under tiden jag städar. Spelet han köpte igår ska han få spela på någon timme på helgerna och någon gång då vi måste göra annat. 
 
Så jag får väll utnyttja den tiden Enya är nöjd i gung stolen och Neo tittar på tvn till att städa :) 
 
Ha det så bra så länge!
 

älskade du

 
 
 
Enya har sovit ganska så mycket idag. Även om man inte kan "aktivera" henne som man kan göra med större barn, så att dom blir trötta framåt kvällen och sovet gott, så händer det ju ändå mycket för henne när man åker iväg till nya ställen. Som idag, bilen i ca 2, 5 timme och sen var det nya männskor som bar omkring henne, nya intryck och nya lukter. Så ja, hon har för det mesta sovit idag. Nu krånglar dock magen lite för henne. Och tänderna, så vi blir nog uppe ett tag till. Men hon har sovit från 19, vaknade 22 för mat, och sen 01 för mat igen. Jag sov också mellan 19, 22. Jag var så, så trött ;) Men man får ju passa på helt enkelt när hon väl har ro och sover. 
 
Enya har väldigt ont i munnen eftersom att det håller på att komma fram tänder. Så innan idag gav vi henne lite (panodil tror jag att det var) Hon vägde 5200 g sist hon vägdes och man skulle väga minst 5000 g för att få 2,5 ml. Det var ju helt nytt för henne och hon skrek under tiden, sen vet jag inte vad som hände. Hon började iallafall skrika utan luft och blev röd/blå på hela kroppen. Men tillslut så kom skriket. Jag hatar när det blir så, jag blir ju så rädd själv. Neo blev också rädd. Han började gråta och han har pratat mycket ikväll om att han inte vill att Enya ska dö ifrån oss. Så jag har försökt att prata med honom om det ikväll, men vet inte om det hjälpt så mycket. Han älskar verkligen sin lillasyster. Det har han gjort sen dag 1. 
 
Jag och Christian är väldigt rädda för spädbarnsdöd den här gången. Vi tänkte inte alls på det under tiden Neo var liten. Vi har pratat med vår BVC personal och hon tror att "verkligheten har kommit ikapp oss" Att vi har insett att det händer och att det faktiskt kan hända oss. Men hon har även visat oss att det är en väldigt liten procent i antalet bebisar som faktiskt dör av det här, som tur är. Lite läskigt att det var ovanligt många bebisar som dog i det förra året. Men ja, hon är väll snart förbi dom 4 månaderna. Så oron lägger väll sig snart. Känns bara ibland som att man nu har allt man vill ha. En underbar man som jag verkligen älskar, två fina barn, en pojke och en flicka som betyder allt för mig ♥ Man är rädd att det ska tas ifrån en. Men förhoppningsvis så kommer vi leva många många lyckliga dagar tillsammans.
 
Älskade lilla Enya. Så mycket glädje du ger oss. 
 

blev en tur till Glimåkra idag

 
Hejsan!
 
Precis kommit hem från Glimåkra :)
Vi åkte innan idag vid 12 tiden till glimåkra för att hälsa på My. Där spenderades lite mer än 3 timmar med fika och en massa syskon mys :) 
 
Vi får åka ner och hämta My några dagar innan namnfesten så att hon får vara här i några dagar.
Kommer Neo tycka är jätte roligt också! 
 
Jag är helt slut, man blir så trött av att sitta i bilen så länge fram och tillbaka. Så jag skulle kunna gå och lägga mig redan nu. Jag brukar vilja ha fler timmat på dygnet, men just nu vill jag bara att klockan ska bli så mycket så att jag kan gå och lägga mig!
 
 

Bilder som ska framkallas

 
 
Här är några bilder som jag kommer att framkalla till julen. Vi ska ju ändra om här hemma... igen ;) Har ju pratat om väggen som ska upp så att Enya senare kan få ett eget litet kryp in. Har en vägg här hemma, som jag ska sätta upp tavel lister på och ha en massa fina ramar med foton på oss och lite annat. Tur att jag ska till Gekås en sväng och köpa julklappar. Där har dom billiga ramar, annars hade det blivit ganska så dyrt. 
 
Här är några fonton jag ska framkalla. 
 
Har inte direkt kollat igenom bilderna vi har tagit på Enya än, har dom inte ens på datorn. Men vi måste ju framkalla några på henne också så klart! Här är första bilden på vår fina tjej!
 
 
Ett grav foto från när jag var gravid med Neo. Ska isåfall vara bredvid ett annat foto jag har här hemma, när jag var höggravid med Enya.
 
 
Lite fler bilder från bröllopet, så klart!
 
 
 
 
Tänkte framkalla några från morfars begravning också.
 
 
 
 
Lite äldre bilder, här är vår första nyår med Neo! 
 
 
 
Snart sju år sen.. ÄLSKAR DIG!
 
 
Och så lite bilder från studenten så klart :)
 
 
 
Ska även försöka få plats med lite bilder med vänner. 
 
 

Planering

 
Håller på att planera lite inför Enyas Namnfest som ska vara den 3 November. 
Vi ska hålla den här hemma, men jag börjar ångra mig... Vi blir 26 stycken om alla kommer. Så det kommer bli ganska så trångt. Just nu har vi sittplatser för 20 stycken så behöver till 6 stycken till. Jag och Christian kan stå i värsta fall. Sen blir det 5 barn så dom behöver kanske inte sitta så mycket ;) 6 barn med Enya, men henne håller vi ju i famnen så klart. 
 
Hade tänkt att köpa ballonger med helium. Det är en fin dekuration. Det ska fortfarande vara ganska så enkelt. Köpte rosa söta ljus på Maxi för några dagar sen. Ja och så ska vi ha vita dukar med Enyas egna fotavtryck på. Jag får hjälp med att baka utav mamma och frida så det är ju tur. Sen ska vi kanske beställa en tårta också. Vi får se. 
 
Christian jobbar över idag. Han skulle igentligen komma hem strax efter 23, men nu kommer han nog inte förrens efter 2:30 någon gång. Så jag blir ensam ikväll/inatt med Enya. Hoppas hon inte håller på allt för länge. 
 
Imorgon ska Neo till Dagis, och Enya ska vara på BVC för att vägas och mätas :) Hoppas lilltjejen gått upp mer i vikt! Efter jag hämtat Neo på dagis ska vi ut till Oskarström och träffa andra barn och deras mammor. Det ska bli roligt :)
 
Nu får jag hjälpa Enya med hennes fisar genom att trycka upp hennes ben. Hon har så ont i magen :( 

RSS 2.0