Fredag!

 
 
Idag har Nilva varit här och lekt med Neo och hjälpt mig med Enya =)
Ikväll kommer Frida hit på lite mat... igen =) hihi
 

Neo & Enya

 
 
Min fina kille
 
 
 
Min fina tös 
 
 
 
Mina fantastiska bar♥ 
 
 

Försov mig.....IGEN

 
Hejsan!
 
Jag försov mig idag igen... Lärmet var ställt på 7:30, och Christian skulle ringa och väcka mig vid den tiden också. Men det glömde han och ringde istället och väckte mig 9:20. Känner mig som en jätte dålig mamma. Jag som alltid vaknar annars. Visst att jag har lätt för att somna om, tur är väll det eftersom jag verkligen vaknar av ALLT. Minsta lilla ljud Enya gör vaknar jag till av. Men att det ska vara så svårt att vakna när klockan ringer? Får prata med Daigs nästa vecka och förklara. För det här är ju pinsamt. Men dom är så förstående, så det går nog bra. Som tur är ska Neo till busfabriken med Philipe efter att Christian slutat jobba. Så han får komma ut och leka av sig lite idag. 
 
Senare ikväll kommer Frida hit på mat efter att hon har slutat att jobba. 
 
Nu ska jag strax ge Enya mat och ta på henne kläder. Sen ska vi åka iväg till skolan och hälsa på tänkte jag innan vi ska hämta Christian på jobbet. 
 
Neo ville att vi skulle ta några kort igår, ja här är ett av resultaten :)
 

Namnfest

 
Ett nytt litet liv
har förgyllt vår jord
en ny liten människa
kommer finnas vid vårt bord

Vi hälsar dig välkommen
du lilla själ
vi skall följa dig på vägen
och se till att det går väl.
 
 
 
Det blir Namnfest för vår fina Enya Elly Johansson den 3 November!

Onsdag 26/9 2012

 
Igår så var vi och tog foto till tidningen. Vi valde att bara ha på Enya & Neo. Enya är allt lite svår flörtad, inte en enda bild fick vi med ett leende på. Men dom blev ganska så fina ändå. Vi beställde två större foton på Neo när vi fotograferade honom till tidningen i HBG, och även några mindre som vi sen skickade ut som julkort. Dom två större fotorna är ca 18 x 24 stora, så vi kollade upp två vi kunde tänka oss att beställa på Enya också. När vi sen kom hem satt jag och skulle fylla i lappen för att beställa, och såg då priserna. Ett foto, 18 x 24 kostar alltså 375 kr styck! Näää aldrig att jag köper dom för det priset. Så bra blev dom faktiskt inte. Inte alls hade dom så höga priser i HBG? Eller minns jag helt fel? Men jag vill nog ändå ha fotot som kommer med i tidningen. Får se hur vi gör, det är ju roligt att ha och skulle ju passa utmärkt till väggen där jag ska ha massa foto ramar på :)
 
En av bilderna vi isåfall skulle beställt
 
 
Skulle försökt ta några foton på lill stumpan idag istället men hittar fan inte min laddare till kameran. Får leta vidare senare och hoppas jag hittar den! Någonstans måste den ju vara. 
 
När Christian kommer hem ska jag först duscha och sen åker vi ut en sväng till Kärleken och dricker kaffe med Johan medans Neo leker med Philipe. 
 
Hej så länge!

värmen är tillbaka!

 
 
Har varit så fruktansvärt kallt här hemma. Vi har frysit om tårna och inte alls velat gått upp ur sängen där man fått liiite mer värme under täcket. Det visade sig iallafall vara något fel på värmen i huset. Som nu är fixat som tur är. Så nu är här lite värmare iallafall. Så i helgen har vi fått ta alla ljus vi haft här hemma så att vi inte skulle frysa allt för mycket =) Fick dock priotera vardagsrummet med ljus eftersom det är där vi vistas mest. Så inga lampor behövde vi tända för att få mys stämning =)
 

försov oss

 
Försov mig idag igen. Det tar på kroppen att vara uppe till 2 - 3 varje natt med ett skrikande barn. Och det tar nog minst en timme i sängen innan jag somnar, Enya bökar runt som bara den så man får buffa på rumpan, kramas och stoppa in nappen x antal gånger innan hon somnar in ordentligt. 
 
C jobbar förmiddag den här veckan. Vilket gör att jag måste gå upp med båda barnen och ta Neo till dagis. Så det är ju mest han det drabbar när det blir så här. Han går ju bara på dagis 3 dagar i veckan nu när jag är hemma så han hade behövt att vara där alla dom 3 dagarna. Men förhoppningsvis är snart den här kolik tiden över. Det är inte lika jobbigt när C jobbar eftermiddag. Då får jag mer hjälp på natten plus att han går upp med Neo och tar han till dagis. Så får jag sova lite längre. Enya kan sova hur länge som helst eftersom hon är vaken så länge på kvällar/nätter. En riktigt liten nattuggla har hon blivit :) 
 

Om en stund ska jag packa skötväskan och hoppas på att Enya vaknar snart så att hon kan få mat. Sen ska vi hämta C på jobb och hälsa på mamma där. Första gången Enya följer med och hälsar på mormor på jobbet. Efter det ska vi åka och ta foto till tidningen så vi har det gjort. 
 
Mormor fyller 70 nu i helgen så vi ska ner till Landskrona. Tända ett ljus hos morfar och förmodligen åka ut en sväng till häljarp också så att dom får träffa Enya lite snabbt. Hon växer ju så snabbt. Neo vill säkert dessutom träffa sin idol Hampus. Linus är nog inte riktigt lika rolig längre nu efter att han skaffat flickvän ;) 
 
Får se om jag hinner med att lägga upp lite bilder ikväll kanske. Ni får hålla utkik!
 
Älskar er 
 

Helgen är snart..

 
...över.
 
I fredags så åkte vi till.. Ja skåne någonstan och hälsade på Christians barndomskompis David och hans familj. Neo lekte bra med tjejerna Ida och matilda :) Var roligt att äntligen få träffa dom. Så det kommer bli fler gånger. 
 
Igår så åkte vi en sväng till gekås. Blev bla vinterkläder till Neo, lite till Enya och lite till oss. Sen åkte vi inom Malin och Norpan innan vi åkte hem. 
 
Christian jobbar till kl 14 idag. Så han slutar snart. Han ska bara inom och handla innan han kommer hem hit och hämtar oss. Jag och Enya ska hem till mormor medans Neo ska med pappa och david och fiska i båstad :)
 

Sitter just nu i det så kallade "matsalsrummet" som nu mera är ett kaos rum. Vi ska ju göra om här. Snart hoppas jag. Här ska upp en vägg till Enyas rum. Och den andra delen ska bli ett litet "kontor" är det tänkt. Ett nytt databord och gaderoberna som står i Neos rum ska in här. Kommer nog bli bra när det är klart. Hade velat riva ner hela mönster tapeten och sätta ny. Men vill inte betala allt för mycket själva. Får se sen vad vi gör, och vad hyresvärden är villig att betala :) Är ju ändå 10 år sen här tapetserades nu. 
 

Ska packa ihop skötväskan nu och låta Enya ligga lite naken innan hon får på sig andra kläder och en ny blöja :) 
 
 

Onsdagen den 12 september

Hade gjort nästan vad som heslt för en hel natts sömn nu. Enya skriker herreegud till 03 på natten nu.. Man är så trött i huvudet.. Imorgon ska Neo upp till dagis så klockan får jag väll ställa på ca 6:45 så ja.. då kankse jag får ca 3,5 timmars sömn inatt då.. Ja om jag ens vaknar när klockan ringer. Vi får helt enkelt se.. 
 
Och i morgon ska jag försöka börja plugga.. Får hälla i mig kaffe helt enkelt :)
 
Idag var vi iallafall en runda på pippiparken. Neo och Liam hittade varandra direkt. Att barn kan vara så, måste vara så himla skönt. "Jasså, då är det dig jag ska leka med. Hej jag heter Neo, nu går vi, bla bla bla..." å sen är det i full gång. Får absolut träffas snart igen. Blev lite kallt där på slutet. Det känns att hösten närmar sig fast vi hade 20 grader i måndags. 
 
Nä nu får jag gå in och ta min lilla tös som skriker för fullt så Christian får vila sina armar lite. 
Och jag får väll sätta på lite kaffe eller nånting så att jag håller mig vaken. Hej så länge!
 

fem dagar sen

 
Vår lilla tjej sköter inte riktigt magen. Hon bajsar väldigt sällan. Vi fick ta tempen här hemma en gång för att hjälpa henne. Och det funkade som tur var. Men sen gick det dag efter dag... och inget bajs kom! Vi testade med tempern igen några gånger men det gick inte. Så för fem dagar sen, förra Torsdagen hade det gått en vecka sen hon bajsade. Vi märkte på henne att hon hade ont utav det så vi hade ringt sjukhusrådgivningen några gånger. Men det ända dom sa var att det ska gå minst en vecka innan man gör något åt det. Så vi väntade, och när det gått en vecka ringde jag igen. Då sa dom annat. Vi skulle åka upp till akuten direkt så hon fick hjälp. Så jag åkte upp med henne. Där konstaterade läkaren vi fick träffa att hon var förstoppad. Stackars vår lilla tjej. Hon hade så ont. Hon fick iallafall hjälp och mådde väldigt bra efter det. Nu har det gått fem dagar igen utan att hon har bajsat. Dock verkar hon inte ha ont av det än så det är ju bra. Dom säger ju att allt mellan att bebisar bajsar tio gånger per dag, och en gång var tionde dag är normalt. Så vi får se, om hon kommer behöva hjälp igen eller om vi får en överaskning i blöjan snart. 
 
Amningen funkar iallafall bra nu så det känns skönt. Och hon går upp i vikt som hon ska. Nu får hon max ersättning en gång per dag och ibland inget alls. Vi var iväg och vägde och mätte henne innan idag. 4605 gram och 56 cm lång. Så nu har kläderna i stl 62 börjat komma fram :) 
 
Kvällarna är fortfarande jobbiga. Nu börjar hon senare också så ibland skriker hon tills klockan blir 03 på natten. Fy så trött man är dagen efter sen. Just nu håller hon på och konstrar. Christian försöker få henne att somna så jag hoppas att han lyckas snart. 
 
 
Enya utanför sjukhuset efter att hon fått hjälp med att bajsa :) Helt slut var hon, inte konstigt med så många timmars skrik 
 
Christian är ute och går med Enya i bilbarnstolen. Väldigt smidig att gå och handla med :) Hon gillar den, och det gör vi också :)
 
 
 
 

5 år

 
Idag blir Neo 5 år! 
 
I 5 år har jag varit mamma. Tiden går så snabbt, det säger man varje år. 
Idag blir Enya också 1 månad gammal. Om 11 månader blir hon 1. Det kommer att gå foooort!
 
Idag är det också, 4 år sen morfar lämnade oss. Var så längesen jag var vid graven. Där är så fint. Vi kanske åker ner dit nästa helg för att fira Hampus min kusin som fyller år på Söndag. Så då får vi åka inom och sätta en blomma. Är så synd att han ligger 10 mil ifrån oss. Hade velat vara där oftare. 
 
Igår så hade vi barnkalas på busfabriken. Alla barnen var nöjda å Neo var helt slut när vi kommit hem. Inte varje dag han ber om att få gå och lägga sig 19:30 en Lördag. Vi skulle igentligen ha lite släkt här hemma idag men det blev bara mamma och pappa som kom. Christian ligger ju i lunginflammation så vi orkade inte ha något stort här hemma. Synd att han missade Neos första riktigt barnkalas. Hoppas att han blir frisk snart. Det är ganska så jobbigt att stå med allt själv här hemma. Enya som skriker om kvällarna, alla hushåls sysslor och Neo som just nu får göra väldigt mycket själv. Känns inte riktigt som att man räcker till. Men så fort vi blir två föräldrar igen så känns det väll bättre :)
 
Neo fick bestämma mat ikväll. Det blev fiskpinnar och potatismos, så klart :) Och imorgon ska han bjuda på isglass på dagis :)
 
 

 

RSS 2.0