Feb. 25, 2013

Vi har haft en riktig mysdag hitills här hemma. Neo började kräkas imorse vid 5 tiden. En av dom så kallade "kräk-dagar" han har. Så vi har bara slappat idag. Och nu kommer snart C hem från jobbet. Får se om vi orkar åka och handla lite eller om vi tar det imorgon. Vi ska på skolmöte kl 18 ikväll för Neo så pappa kommer hit och passar barnen.

Just nu har vi säng mys. Hade gärna vilat lite men det vill absolut inte Enya :)


Trött tjej sovandes på mig just nu på soffan


På väg till glimåkta

Igår var vi ute och åt på Harrys med Nina och Jonte. Efter det gick vi på Bio. Mamma och pappa var hemma och passade både Enya och Neo. Det var första gången dom passade Enya en hel kväll. Men det hade gott bra som tur var :)

Vi sitter just nu i bilen på väg till glimåkra. My fyllde 13 i helgen så vi ska dit på kalas. Tänk att hon bara var 3 år första gången jag träffade henne. Hon var så liten och nu är hon längre än mig.

Vi har precis åkt inom och köpt present till henne. Ett presentkort på H&M och ett armband.

Vi får se hur länge vi stannar idag. Blir nog inte så jätte länge, får nog bli när Enya ska sova nästa gång :)
Hejdå

Vagnen blev precis såld. Kommer att sakna den ändå, trots att vi är nöjda med den nya :)Vägning

Vägde mig precis. 73 kg, känns JÄTTE Bra :)

På Torsdag nästa vecka har det gått en månad sen jag mätte mig med måttbandet. Så jag tänkte väga mig igen på Fredag nästa vecka och även se om det syns något på måttbandet. Ska blir spännande. Köper vi en digital våg nu nästa vecka så måste jag ju dock väga mig där emellan så jag ser hur det stämmer överens med vågen vi har här hemma.

Igår när jag skulle värma min soppa gick mikron sönder. Den började brinna och det blev lite kaos här hemma. Tur att Christian var hemma. Hela köket var rök fullt och det luktade i hela lägenheten. Vi fick slänga ut micron på balkongen och öppna alla fönster. Under tiden vi vädrade fick barnen hålla sig inne på Neos rum. Jag och Christian som var svin hungriga fick "nöja" oss med feta Greta. Vi ska ut och äta idag så det var inte alls meningen att det skulle bli sån mat igår. Men men :) Får äta bättre på Lördag och Söndag :)


Mms till allt och alla

Igår så lånade Neo min mobil lite. Han brukar ju ha den att spela på och kolla på Youtube. Ja och ibland smsar han med Pappa och Mormor. Men igår fick ganska så många i min kontakt lista lite bilder. Bland annat på mig när jag gjorde mat, Enya i lite olika vinklar och sen skrev han sitt namn x antal gånger till Christian men varierade lite sen och skrev även mamma och pappa. Han vill så gärna kunna skriva men det är inte alltid så lätt som det verkar. Än så länge kan han bara skriva Neo, mamma, pappa och vet att Enya har ett N och Y i sitt namn och att Hampus börjar med H, Philipe börjar på P, Rafael på R, Jack på J och Kyle på K.

Bilden han mest skickade runt igår var den här bilden på Enya. Tycker att den blev fin ändå :)
sol och värme

 
Ja det här är verkligen dagens vill ha! Är så trött på det här kalla och tråkiga vädret. Vill ha vår och sommar nu! Men ännu mer skulle jag vilja ha en resa till värmen. Tänk så skönt det hade varit. 
 
Vi har diskuterat lite här hemma fram och tillbaka. Vi var först sugna på att förska få ihop att åka iväg redan nu till höst. Christians psoriasis har ju blivit mycket värre så det hade nog gjort honom gott. Men Enya är ju fortfarande så liten. 
 
Vi vill även åka iväg det året jag fyller 25 och jag hade velat ta en wekend nästa år bara jag och Christian. Ja det är mycket man vill ;) Vi får se lite hur vi gör. Blir Christians psoriasis ännu värre till nästa höst/vinter så borde en veckas solande och badande prioteras om vi har råd. 
 

Lunch

Har precis ätit lite Lunch. Soppa med en klick cream fresh och ett knäckebröd :)

Det blev ca 385 kalorier. Brukar inte äta lunch med så mycket. Men vi har inte så mycket hemma och jag var hungrig. Vet inte vad jag ska äta till middag sen bara. Christian jobbar ju eftermiddag och jag KAN inte laga mat. Iallafall inget avanserat. Kan väll steka lite korv och koka makaroner. Fast korvarna blir brända 8 av 10 gånger.

Blir en runda till Maxi sen med barnen så att jag får röra på mig lite idag också.Första rundan med vagnen

Blev en runda med vagnen innan idag när vi skulle hämta Neo från dagis :) Det var skönt att komma ut lite men vinden var väldigt kall. Så vi gjorde oss lite soppa när vi kom hem :) Nu ska snart barnen läggas och sen ska jag försöka betala lite räkningar innan jag också ska gå och lägga mig :)

 

 

 

 


En ny vagn till Enya

 
I söndes så var vi ute i Oskarström hemma hos Tesse och Dannie. Neo och Nellie lekte ändå ganska så bra tillsammans den här gången. Det är ju lite så nu, även fast det bara skiljer ett år mellan dom så är dom väldigt olika och gillar olika saker. Neo kan ju vara en aning vild med ;) 
 
Vi fick iallafall med oss en vagn hem. Nellies gamla. En Teutonia fun. Där är lite rosa i den, vilket passar mig bra eftersom jag typ blivit helt galen i rosa saker till Enya. Men eftersom Tesse har en liten kille i magen så ville ju dom ha en ny vagn, så klart :)  
 
Jag har inte kört med vagnen ute än. Det regnade ju så mycket igår och vi kom hem så sent i söndags. Men jag tänkte ta den nu när jag ska hämta Neo på dagis i eftermiddag. 
 
Det är alltså inte vagnen på bilden, men i samma modell. 
 
Så nu ska vi bara försöka få sålt den gamla. Tänkte lägga ut den på blocket nu idag innan C åker iväg till jobb.
 
 
 

resan till 60 kg

 
Ja drömmen är väll helt klart att någon gång kunna väga 60 kg igen. Jag vägde 57 kg när jag blev Gravid med Neo, och eftersom jag är 158 cm lång så ska jag väll väga runt 58. Men kommer jag ner till 60 kg så är jag sjukt stolt över mig själv!
 
Dagen innan förlossningen med Enya stod vågen på 100 kg. Alltså tre siffrigt!
 
 
 
10 dagar efter förlossningen stod vågen på 90 kg och på efterkontrollen på MVC när Enya var ca 3 månader stod den på 82 kg. 
 
 Och nu innan jag började "ta tag i det på allvar" stod vågen på hela 77 kg. 
 
 
Så min startvikt var, 77 kg
 
Mina mått:
 
Arm: 46,5 cm
"Tjockismagen" (Alltså där min mage är som störst): 123 cm
Rumpa: 124, 5 cm
Lår: 77,5 cm
 
Det är dom här ställena på kroppen som jag vill ska försvinna en massa, massa centimeter ifrån ;) 
 
Delmål 1 : 75 kg, (som jag redan har nått)
 
Delmål 2 : 70 kg (då är alla gravkilorna borta)
 
Delmål 3 : 65 kg (Helst innan det här året är slut)
 
Slutmål: 60 kg
 
Lyckas jag med det här, så har jag lyckats att gå ner mina 40 kilos övervikt, som lyckligt vis nu bara är 14 kg.
 
Vägde mig alltså för två dagar sen och vågen stod då på 74 "härliga kilon" ;) Och snart har jag hållt mig ifrån mina fruktansvärda onyttiga matvarnor i 3 veckor på Måndag. 
 
Kolla med måttbandet kommer jag att göra en gång i månaden. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träffat Loo idag

Idag åkte vi hem till Oskar och Melina för att för första gången få träffa deras lilla tjej, Loo.

Herregud så liten hon var. Enya var minst i vår "kompis krets" men nu blev hon genast så stor.

Vi kom fram till att mina barn var 1,3 och 1,5 kg tyngre än den här lilla tjejen och 4 å 6 cm längre. Så visst var hon liten. Det var så mysigt att hålla henne en stund :) Vi gav dom en fin blomma eftersom hon precis fått en massa kläder på baby showern.
Det går ner ;)

Viktminskningen går än så länge bra.
Både jag och Christian har laddat ner shapeup som gör att vi håller koll på vårt kalori intag om dagen. Så det hela blev faktiskt mycket roligare nu.

Tänkte skriva in mina delmål snart. Har faktiskt redan nått ett.

För 3 veckor sen köpte jag ett gå band som jag nu använder flitigt ;) ett mycket bra köp för mig måste jag säga! Men till våren så kommer det bli mer ute promenader. Det är ju så skönt när det är fint väder ute.

Här står Neo på bandet, bredvid min nytvättade tvätt som jag måste ta tag i.... Snart ;)


Välkommen till världen, lilla Loo

Inatt vid 1:30 fick jag ett sms från Oskar att vattnet hade gått. Efter lite sms kontakt så fick vi äntligen ett sms vid 8 tiden på morgonen att hon var född och att allting hade gått bra.

Har precis pratat med den nyblivna mamman som ringde för en stund sen. Längtar tills jag får träffa er! Men nu får ni först bara mysa tillsammans.


RSS 2.0