en ensam natt

 
Igår var en jobbig kväll/natt
Christian har varit sjuk till och från sen Enya var en vecka gammal. Han har haft svårt för att andas och kännt sig väldigt konstig. Han har varit hos läkaren tre gånger nu. Igår så ringde han dit igen och berättade om sina besvär och att dom måste ta nya prover eftersom alla dom mediciner han fått utskrivet (och det är många) inte hjälper. Han fick en tid direkt vilket är väldigt ovanligt på vår vårdcentral. Nya tester togs och hon tyckte att hon hörde vätska i lungorna. Läkaren skickade proverna till sjukhuset och skulle höra av sig imorgon om svaren. Hon trodde på lunginflammation eller möjligtvis kol :(. Så det är klart att man blir orolig. Men samtidigt så upptäckte dom ju astman förra året precis innan vi skulle gifta oss så jag trodde ju att det var pga den även fast C sa att det hör inte alls kändes som förra året då han fick sina "anfall" och inte kunde andas. 
 
Han fick en hostmedicin utskrivet igår också eftersom han hostar så fruktansvärt mycket. Han har hållt både mig, Neo och Enya vaken om nätterna. Men vid kl 22 igår fick han åka upp på akuten. Neo var fortfarande vaken, inte konstigt med det livet som han förde. Han låg herregud på golvet och hostade och fick knappt någon luft. Det hela slutade iallafall med att han inte kom hem igen. Läkaren på sjukhuset tyckte att båda lungorna lät dåligt så han fick läggas in. 
 
Neo somnade strax där efter. Han hade försökt ett tag att få tillåtelse att sova i vår säng men där blir så trångt med oss alla fyra så jag sa nej. Men ångrade mig när C inte kom hem igen :( Enya sov ganska mycket igår kväll så jag hoppades att det inte skulle bli en så jobbig kväll för henne. Men oj så fel jag hade. Strax efter att C hade åkt började hon utan stopp! Hon skrek, skrek, skrek och skrek till klockan var 03 på natten. Herregud så slut jag var i huvudet. Det blev inget Dagis för Neo idag eftersom C hade både vagnen och bilbarnstolen i bilen. 
 
C ringde iallafall mig 6:30 idag och sa att han skulle röntgas 7:30. Har fått ett sms där det stod att dom trodde att det var lunginflammation. Skönt om det inte är "värre än så" :) Det var det sista jag har hört från honom. Hoppas att han får komma hem idag! 
 
Mamma och Pappa landar här på Halmstads flygplats kl 18 ikväll. Ska bli skönt att ha dom hemma igen. 
Saknade dom igår. 

Skrik-Enya :)

 
Vår lilla tjej har kolik. Hon blir nu 4 veckor inatt och har skrikit varje kväll sen hon var 2 veckor. Hon börjar vid 17 - 19 tiden oftast och håller på till ca 23, ibland längre och ibland mindre. Förra veckan så jobbade Christian eftermiddag och slutar då kl 23. Jag hade alltså henne helt själv alla dom skrik timmarna från mån - tor. I Helgen var hon dock ganska så lugn. Iallafall i Lördags, så det var skönt att få lite "paus" då slutade hon redan vid 21:30 :)

Igår höll hon dock på hur länge och hur mycket som helst kändes det som. Vi passar Tusse min mammas katt, så jag var iväg i ca en timme på kvällen igår. Var inom Maxi och handlade också, där det var världens längsta kö. När jag kom hem var Christian så frustrerad över att han inte fått henne att vara tyst i en minut. Ja det är ganska så jobbigt det här... Tur man vet att det slutar någon gång. Hoppas på snaaaaart! 
 
En ganska så dålig bild på mig och min minsta skatt. En av många pussar!
 

5 år på söndag

 
På söndag blir den här stjärnan hela 5 år.
Tänk att jag snart har varit mamma i 5 år. Det är helt sjukt vad tiden går :) Nu är han med den äldsta åldersgruppen på dagis. 
 
På Lördag ska han ha kalas på busfabriken i riddar rummet :) Neo ville först bjuda alla barn på dagis, men det hade blivit lite väl mycket från plånboken så vi fick istället begränsa det lite med dom han leker mest med och helst ville ha med. Så dom blev tio barn. Tyvärr kunde inte Neos gamla dagis kompis Antony komma. Fick trösta en ledsen kille här hemma igår när jag berättade det. Dom har inte träffats på hela sommaren och vi har förstått att Neo saknar honom väldigt mycket. Så nu har jag iallafall lovat att ringa hans föräldrar efter helgen så att vi kan bestämma en dag barnen kan ses på. 
 
På söndag kommer mina föräldrar hit och även min syster, mormor, moster med familj och kanske farfar också :) Blir bara lite tårta och kaffe. Sen kommer några kompisar till oss nästa vecka som firar Neo, så det där med att hålla igen på allt fika blir nog lite svårt för min del ;) 
 
Bilden är från när Neo fyllde 1 år  ♥
 

....

 
Hejhejhej!
 
Har försökt att skriva ett inlägg nu några dagar men det har inte gått att publicera det och finns heller inte kvar här på bloggen i utkast? Aja, får väll börja om då :) 
 

Allting fungerar bra här hemma. Christian började jobba igen igår och Neo hade sin första dag på dagis :) Han går bara 15 timmar i veckan nu när jag är hemma med Enya. Så hans schema är just nu Mån, Tis och Tor 9 - 14. Är lite osäkert än hur Christian ska vara pappaledig. Tanken från början var att han skulle vara hemma varje Fredag och även varannan Torsdag så att jag skulle kunna plugga. Men han behövdes visst för mycket på jobbet. Vi får se hur det blir, å inte nog med det.. Ikväll så gick tvn sönder. Den bara slocknade och nu får jag inte igång den igen! Blir så jävla trött... Som tur är så kunde vi låna en tv utav ett  par kompisar så länge tills vi har råd att köpa en ny. Vi som tänkte försöka fixa bilen nu innan vintern. Ja alltid är det något som ska komma ivägen :(
 

Ja som sagt, allt går bra här hemma med vår nya fina familjemedlem. Hon gick inte riktigt upp i vikt efter födslen så vi fick börja ge henne ersättning upptill amningen. Så nu går hon upp som hon ska! Det kan ju ta några veckor innan amningen kommer igång som den ska... Men lite jobbigt känns det allt. Gick ju så bra att amma Neo trots att han var större än Enya. Kanske det är så att jag ändå är mer stressad omedvetet som gör att mjölken är tunnare. Är iallafall glad att jag kan delamma. Men något halvår orkar jag nog inte hålla på så här. Är så lätt att ge henne för mycket mat när jag inte alls vet hur mycket hon får utav mig, 
 
 
 

2 augusti 2012

 
Vår fina lilla tjej är äntligen här!
 
Den 2 augusti kl 1:27 kom hon till världen. 
4180 g 52 cm lång. 
 
Hon ska heta Enya Elly Johansson 
 
Förlossningen har gick bra och jag kunde lämna BB redan efter 1 1/2 dygn. 
 
Ska skriva ihop en förlossningberättelse snart och lägga upp. Ska försöka hinna med och lägga upp lite bilder också, så länge får ni nöja er med mobil bilder :) 
 
 
 
 

RSS 2.0