Ma-lou


För tre år sen hände det en fruktansvärd olycka här i stan. Går inte att gå igenom stora torg utan att jag tänker på vad som har hänt och vad familjen och alla nära fick gå igenom den dagen. Och får gå igenom varje dag. 

För tre år sen fanns en underbar människa som alltid var posetiv och älskad av alla. En underbar mamma till två underbara barn. Som nu är en fantastisk ängel som tyvärr fick lämna alldeles för tidigt.

Läste nu ikväll vad Michaela skrivit. Självklart sitter man med blöta kinder. Tänker så ofta på dig och Alexandra. Och du vet, att jag och alla andra tycker att ni är så fantastiska och starka! Precis som er mamma ♥


Idag för tre år sen fanns du.
Idag för tre år sen hade vi ingen aning
att vårt öde snart skulle skrivas i sten,
att du nästa dag skulle försvinna för alltid
och att jag skulle behöva leva resten av mitt liv utan det viktigaste i min värld..
Saknar dig
mer än ord någonsin kan beskriva mamma.



:Bild lånad av Michaela


Söndag


Hohoho..

Vet inte varför jag skriver här just nu, på den här lånedatan som tangentbordet är lite konstigt på.
Nu sitter jag i min egna soffa igen och det är söndag... igen :(.

Vi åkte till Landskrona igår för att fira Hampus. Åkte inom morfar och sen mormor innan vi åkte ut till Häljarp. Vi skulle igentiligen åkt hem samma kväll eftersom Christian jobbar tolv timmar idag och behövde sova ut. Men när väl kvällen kom så orkade ingen av oss åka bil i en timme och C orkade inte köra. Så vi stannade över ändå. Låg och trängdes alla tre i en 120 säng och Neo tog nog minst halva sängen. Så jag har alltså inte sovit speciellt många timmar inatt och vaknade upp med en rygg och nacke som gjorde ont. Ska bli skönt att sova i sin egna säng inatt. Speciellt när C inte är hemma, då har jag en hel 180 säng för mig själv. Lite skylnad från igår ;)

Annars så har vi bara tagit det lugnt idag. Åkte ut och tittade på När Linus körde cross. Han låg jätte bra till innan han ramlade. Så det var lite synd. Vi stannade och åt i Ängelholm när vi körde hem och nu är C på jobbet, Neo spelar lite och jag ska måla det sista på taket innan jag slänger mig på soffan.

Hejdå så länge!

Christian Johansson


Du lärde mig le åt allt som var svårt,
du fanns vid min sida när livet var hårt.
Du vet att du betyder allt för mig, jag skulle inte kunna leva utan dig.
Tack för att du finns och lyser upp mina dagar.


♥ Älskar dig älskling. Vill aldrig vara utan dig ♥






- Bilder från Halloween festen 2009 -


fruktansvärd natt


Klockan är 4:30 och jag hade hellre velat säga godmorgon än godnatt.

Nu sitter jag och Neo i soffan och tittar på City akuten på 3:an. Neo har precis lugnat sig efter några timmars värk i högra benet. Han har haft växtvärk förut men aldrig så här länge och långt in på natten. Han somnade runt 21 igår kväll och fick sova i vår säng efter att ha klagat lite på att han hade ont. När jag sen gick och la mig kl 23 började han gnälla och vaknade till lite då och då och grät. Han fick ipren vid 2 och vid 4 var han vaken och vi gick upp. Jag har suttit och masserat hans ben och han har fått lite mjölk och en smörgås. Nu mår han lite bättre :)

Så det blir alltså verken skola eller dagis för vår del i morgon, eller ja idag. Neo kommer att vara trött hela dagen och jag ska försöka få några timmars sömn under dagen. Hur vi nu ska lösa det. C får väll vara vaken någon timme längre så får han sova lite extra under eftermiddagen.

Jag brukar orka mycket. Räcka till som mamma, göra alla hemma sysslor, skolan, körkorter och samtidigt hitta tid till att få både egen tid och familjetid tillsammans med Christian. Och där emellan ska man träffa sina vänner och dom övriga familjemedlemmarna som inte bor innanför dom här väggarna. Men utan sömn så fungerar jag inte ens som människa..

Får försöka ta igen allt jag missat i skolan senare. Ibland känns det hopplöst men vad gör jag igentligen för nytta där när jag varit vaken i 25.5 timmar när första lektionen börjat? Och att medvetet lämna en 4 åring på dagis som sovit så dåligt och vaknat tidigt känns bara elakt och dumt.

Idag kommer jag känna en massa ångerst för att jag missat ännu en skoldag. Och förmodligen vara lättirrerarad pga sömnbrist. Men jag hoppas att dom fortfarande förstår..

Rubrik


Hello.

Ska strax ner till tvättstugan. Har fem maskiner att tvätta idag. Det blir en del när man ligger på latsidan.

Har fortfarande inte fått några pengar från CSN. Dom påstår att jag inte ens gjort någon ansökan. Men det är det dom alltid skyller på. Min ansökan har säkert inte ens blivit registrerad än. För få och oerfarna handläggare är vad dom har. Blir så trött. Ger dom till imorgon också innan jag börjar bråka med dom.

C ska börja med kvällsmaten och jag måste röja i dom två slänga - in - all - skit - här - så - länge - rum. Vilket är vårt matsalsrum och sovrum. Så kanske det är liiite roligare att gå och lägga sig ikväll utan att behöva se allting som måste göras.

I morgon blir det skola och sen plugga och måla lite tak på kvällen.

Tjoho


Idag är det Lördag. Har inte gjort något mer annorlunda än dom andra dagarna i veckan.
Legat i soffan, sovit, levt på ibumetin, honungsvatten, två mackor, saft och nu ikväll mysade vi faktiskt till det lite innan Neo skulle lägga sig med chips, dippa och fanta under tiden vi tittade på Narnia :)

Mamma kom hem till Sverige idag efter att ha varit en vecka på Kreta. Hon kommer inom imorgon så det ska bli roligt att träffa henne. 

Nu sitter jag här och tänkte kolla runder lite på både kläder och inredning. Jag måste få drömma lite trots att det varit tomt på mitt kontot nu hur länge som helst. Måste ringa CSN på Måndag och be dom skynda på lite så att jag kan få mina PENGAR snart!

Jag och Neo innan idag:


 

Bilder från bröllopsdagen

♥ 18/6 2011 skulle min morfar fylla 70 år.
Det här blev istället vår bröllopsdag, och han var med oss hela tiden ♥


Lite dukningsbilder. Och även ett foto på tavlan på bordsplaceringen vi gjorde.











Våran borliga vigsel som bara varade i ca 3 miuter? Otroligt snabbt iallafall och precis så som vi ville ha det. Det blev utomhus, trots att det regnade precis hela dagen. Vi hade en uteplats med tak som tur var. Pappa lämnade över mig under tiden alexandra sjöng med sin vackra röst.



  






Efter vigslen så skålade vi alla så klart. Och tog lite snittar och pratade innan vi skulle gå in och sätta oss för lite underhållning.

 







Där inne hölls en liten mini-koner som spelades utav Alexandra och Hendrik. Sedan fortsatte dagen med snappsvisor, vi åt mat, folk höll tal och allt som hör till. Vi smet också iväg en liten stund och tog mer bröllops foton medans det var uppehåll. Under den tiden fick våra gäster skriva sina hälsningar till oss på en tavla och det pågick även en tävling som handlade om oss två. Frågor om oss och senare på kvällen utsågs två till vinnare.





 





 

Sedan så blev det tårta med kaffe, whisky och baylis. Vi öppnade våra prsenter som vi fått. Mestadels så var där pengar och presentort som vi hade önskat oss till resan vi gjorde nu i Augusti. Men vi fick även lite annat också :)









 







Sedan var festen igång! Efter ett tag så dansade alla. Jag blev uppbjuden utav alla killar så hade en aning ont i fötterna dagen efter ;) Alla hade jätte roligt och dom sista gästerna gick hem vid fyra på natten och även vi.



 














 
När vi kom hem så hade Frida och Kim pyntat vårt sovrum med ros blad över golvet och sängen. Jordgubbar stod i kylen och dom hade även lämnat chocklad och en flaksa champagne! Ni är för söta ♥


familjen sjuk


Här hemma är vi väldigt sjuka.
Jag har inprensip bara legat ner sen i söndags. Har hög feber, riktigt förkylning och har nu fått en rejäl hosta på det här. Känner inte mig bättre heller trors att jag snart är inne på min fjärde dag. Så jag misstänker att vi kanske har åkt på infulensa här hemma. Iallafall jag.

Christian jobbade sitt 12 timmars pass i söndags men mådde dåligt i stort sätt hela tiden så har varit hemma sen dess med samma symtom som jag. Han kände sig lite bättre ikväll efter att vi sovit hela dagen.

Neo har klarat sig med en liten lätt förkylning. Han har varit hemma hos Nelly å Nova idag och lekt av sig lite. Han sover dock oroligt nu så jag får gå in och känna på honom snart. Så att inte han också har fått feber.

Så mycker vi skulle hinna med den här veckan. Måla tak, ärenden, körskolan osv. Aja vi får ta igen det när vi är friska helt enkelt.

Ha det så bra så länge.

Rubrik

'
Här sitter jag med inte ens hår till axlarna. Skulle gärna visat, men hittar inte min skoldata bland all skit som ligger i vår matsal. Jag är iallafall super nöjd! Trodde att jag skulle ångra mig lite, men det känns så narturligt och skönt.

Vi ska snart till busfabriken. Jag och Lilleman, tillsamans med Nina och Kyle. Killarna ska få busa av sig lite. Under tiden vi är iväg har jag satt Christian i jobb här hemma. Han ska måla Taket i köket. Så jag hoppas att vi hinner färdigt med både köket, matsalsrummet och sovrumet till iallafall mitten av oktober. Ligger vi bara i så hinner vi nog til slutet på den här månaden. Hoppas kan man ju alltid.

Efter nästa löning hoppas vi på att kunna åka till både Ikea och Gekås. Kommer bli så skönt när allt är klart här hemma. Hoppas även på att vi ska kunna köpa en dator i slutet på Oktober. Det är så tråkigt att låna av andra hela tiden.

Ikväll ska jag plugga.. så det blir inte en jätte roligt Lördag. Men det måste också göras tyvärr...

Förändringen sker imorgon

Imorgon åker håret av! Det kommer bli så skönt. Även fast jag vet att jag kommer få lite smått panik när jag ser dom 30 cm falla ner på golvet. Men det kan ju alltid växa ut igen om jag blir sugen på att ha 62 cm långt hår igen. Just nu känns det bara jobbigt, måste borsta det hela tiden, rensa avloppet i duschen ofta och dessutom klagar Christian varje dag på att mina håstrån ligger överallt i hela lägenheten och förföljer honom till och med till jobbet. Jag fäller ju ganska så mycket. ungefär som en hårig katt. Har den senaste tiden fått stopp i damsugaren lite då och då efter alla mina tussar som fastnar i röret. Men endå så har jag så tjockt hår.

Men som sagt... imorgon åker det av! Har inte klippt mig så här kort på 10 år kanske.
Och dessutom ska det bli rött igen. På min mans önskemål. Det är ju skit sexigt tydligen ;)
Men dock inte lika rött som rihannas hår. Kan ju inte våga för mycket på en och samma dag. Eller?




Tisdag


Började 8:10 och slutade 11:30, älskar tisdagar!
Efter det så stack jag in till stan och fikade lite med några klasskompisar. Och där efter körlektion, som gick bra och kändes bra. Nu är jag med i matchen igen. Ett tag till iallafall.

Jag och ny duschad, Neo är ny duschad. Christian står och gör en liten sen kvällsmat som blir kantarell soppa.

Nu börjar Idol och i pausen ska Neo nattas.
Hejdå!

Heej!

Hej på er! (som fortfarande läser)
Jag lever, men har levt utan dator hemma ett tag. Den var bokstavligt talat efterbliven ett bra tag och nu dog den för ca 2.5 vecka sedan. Så just nu har vi lånat en dator från ett par kompisar. Och hoppas på att kunna köpa en egen snart.

Men vi alla mår bra och vardagen har börjat att rulla på som den ska. Neo har börjat på dagis, jag skolan och Christian har börjat jobba efter tre månader som sjukskriven. Just idag är det hans första söndags pass på 12 timmar. Det är lite kvavt ute idag så vi får se hur han klarar det inatt.

Vi har varit hemma i en vecka nu efter vår vecka i bulgarien! Det var hur skönt som helst att göra en familje resa där vi bara tog det lugnt, låg vid poolen, gick på stan och blev uppassade i en hel vecka. Det behövdes efter all planering med bröllop osv.

Neo blev 4 år i fredags. Så det blev kalas både fredag och lördag. Frukost på sängen med smörgåstårta och presenter, första klippningen hos frissan, mc donalds till lunch, varm smörgåstårta, tårta och kladdkaka med släkten på kvällen och ännu mer presenter. Barnkalas med korv & bröd, massa lek, pirat tårta, fler presenter och fiskedam i lördes. Så vi har en nöjd 4 åring här hemma!

Hörs snart igen!


RSS 2.0